Amerikanerne skal se en fiskeauktion i Hirtshals og papirmuséet i Hune

Flere nordjyske aktører er gået sammen om et turismefremstød, der skal lokke amerikanerne til Nordjylland.

Tidligere på året blev Aalborg kåret som en af de 10 bedste byer i verden, man kan besøge som turist.

Men turistforeningen i den nordjyske hovedstad mente ikke, at det var værd at kaste ressourcer efter at lokke flere amerikanere til Nordjylland. Det er flere lokale aktører uenige i, og de er derfor gået sammen om et turismefremstød, der skal få flere turister fra USA til at besøge Aalborg. 

Direktør i Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen, var overrasket, da han læste, at Aalborg Turistforening ikke ville satse på amerikanske turister.

Aktørerne, der blandt andet tæller Aalborg Lufthavn og marketingsbureauet Atlantic Link, har inviteret 19 amerikanske rejsebureafolk til Aalborg på torsdag, hvor de i fem dage skal opleve det bedste, Nordjylland har at tilbyde.

Søren Svendsen fortæller om nogle af de ting, man vil præsentere for amerikanerne.

Amerikanske turister i Nordjylland i 2020

Som nogle af mulighederne nævner aktørerne, at Aalborg og Nordjylland kan komme i enden af et krydstogt. Eller det kan komme i enden på andre ture til eksempelvis København. Senere vil man måske satse på thaier og indere, som efterhånden har en stor middelklasse.

Aktørerne har valgt at tilrettelægge tre forskellige spor, som kan markedsføres overfor turister. Særligt går man efter amerikanske turister, der er ældre end 50 år, da de har pengene til at rejse og oftest har været i København flere gange, og som derfor er interesserede i at se noget nyt.

Søren Svendsen fortæller om de tre spor, man tilrettelægger turistrejser efter.

Planen er at få puttet Nordjylland ind i de amerikanske turistbureauers program allerede i 2020. 


Seneste nyt

fra Nordjylland