Skæbnemøde: Også funktionærer har nedlagt arbejdet på Royal Greenland

Arbejdsnedlæggelsen på Royal Greenland omfatter her til morgen også funktionærerne i protest mod den mulige lukning. Direktør orienterer om fremtiden klokken 9.

Frustration, skuffelse og dystre fremtidsudsigter er grunden til, at både produktionsmedarbejdere og funktionærer har nedlagt arbejdet hos Royal Greenlands fabrik på havnen i Aalborg. 

- Der er jo folk, som har været her i mere end 30 år og som ikke aner, hvad der skal ske. Folk er skuffede og frustrerede over, at ledelsen ikke har meldt noget konkret ud om, hvad der skal ske, siger tillidsrepræsentant Lillian Haustorp om den triste udsigt til, at produktionen i Aalborg skal lukkes og i stedet flyttes til Cuxhaven i Tyskland. 

- Medarbejderne mener, at vi slet ikke er blevet behandlet ordentligt i det her forløb. Der har fra administrationens side været nævnt, at der kunne være alternative løsninger - men intet konkret, så vi aner jo ikke, om vi allerede nu skal begynde at kigge efter noget andet at lave, eller om vi kan blive ved med at arbejde hos Royal Greenland, siger hun. 

Medarbejderne har forlangt at høre noget konkret om fremtiden fra selskabets øverste ledelse. Men topchefen er på Grønland, så i stedet er det CFO Niels Kinnerup, der skal orientere medarbejderne klokken 9. Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra ham inden mødet. 

Med lukningen af produktionen i Aalborg står 50 medarbejdere til at miste deres job. 

Det sker efter besked om, at al produktion rykker til Tyskland.

Seneste nyt

fra Nordjylland