Økonomisk krise i Frederikshavn Kommune

Hvis ikke Frederikshavn Kommune får strammet op om økonomien med det samme, så truer Økonomi- og Indenrigsministeren med at tage styringen.

- Det er alvorligt.

Så klar kan det siges fra Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit Hansen (Soc.Dem).

Borgmesteren har modtaget et brev fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, og her er beskeden klar. Hvis ikke Frederikshavn Kommune får styr på økonomien hurtigst muligt, så vil ministeriet overtage styringen og sætte Frederikshavn Kommune under administration.

- Vi kendte opgaven. Vi ved godt, at vi er den kommune med lavest likviditet. Vi var i gang med opgaven, men det er stadig alvorligt med en løftet pegefinger fra ministeren, siger Birgit Hansen.

Frederikshavn Kommune skal nu i gang med sparekniven.

- Budgettet for 2014 SKAL bare holdes, siger borgmesteren.

Samtidig foreslår hun en plan med besparelser for 100 millioner kroner i 2015, hvor servicebudgettet reduceres med tre procent, og så skal nye ansættelser vurderes, om man kan spare nogle stillinger i kommunen. Og det bliver noget, som borgerne kommer til at mærke.

- Vi skal leve, som vi har råd til. Det kan være, der er steder, hvor serviceniveauet er højere, end vi har råd til, og det er det, vi skal kigge på, om vi kan få mere ud af pengene, siger Birgit Hansen.

Ministeriet ligger i brevet især vægt på økonomien i slutningen af 2013, hvor der ikke er mere end 486 kroner pr. borger i kassen. Her var Birgit Hansen endnu ikke borgmester, men hun har ikke tænkt sig at pege fingre.

- Nu skal vi bare have forret kassen og have driftsudgifterne ned, siger borgmesteren.

I første omgang skal kommunen indenfor kort tid svare ministeriet på, hvordan den økonomiske situation ser ud og redegøre for, hvad der skal gøres ved problemet. Og Frederikshavn Kommunes borgmester vil kæmpe for selv at beholde styringen over kommunens penge.

- Ministeriet banker på, men jeg har ikke tænkt mig at lukke dem ind, siger Birgit Hansen.


Seneste nyt

fra Nordjylland