Se video: OL bag jerntæppet

Bryderen Svend Erik Studsgaard var en ud af to nordjyske deltagere ved de olympiske lege i Moskva i 1980.

Et tilbageblik i OL-historiebøgerne viser flere bemærkelsesværdige hændelser. Knud Erik Studsgaard var med i 1980, da Moskva var OL-vært. Legene var ramt af boykot og kun 81 lande deltog. Svend Erik Studsgaard og de øvrige danske atleter stillede op under det olympiske flag og ikke Dannebrog. Det skete fordi Danmark og en række andre lande ønskede at vise sympati med de boykottende lande. Derfor valgte de at stille op under det olympiske flag.

Blandt andre USA, Japan og Vesttyskland var blandt de nationer, som blev hjem fra OL i Moskva. Det skete på grund af Sovjetunionens invasion af Afghanistan 1979. Hele 65 lande, som var indbudt til legene stillede ikke op. 

For Svend Erik Studsgaard blev legene et OL bag jerntæppet. Han stillede op i 100 kilo klassen i brydning, og den store bryder fra FfI, som i perioden var en af de dominerende skikkelser i dansk brydning, fik 2 kampe under legene i Moskva. 

I programmet ”OL fra Aalborg” kan I møde Svend Erik Studsgaard på tirsdag. Her fortæller han om oplevelser fra det særprægede OL i 1980, som kun havde 5.179 deltagere.  

Udover Svend Erik Studsgaard deltog også en anden nordjysk atlet i det amputerede OL. Det var bokseren Ole Svendsen fra Lindholm Bokseklub, der stillede op til OL i weltervægt-klassen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland