Mie Ø. blev student: Jeg kan ikke leve af svømning for evigt

06:03

Mie Ø. Nielsen fik i dag sin studenterhue efter fire hårde år.

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Det nordjyske OL-medaljehåb Mie Ø. Nielsen sprang i dag ud som student efter fire hårde år med både svømning og lektielæsning.

Der var nerver på inden den sidste eksamen kom i hus. Men Mie Ø. Nielsen fik 10 i sin sidste eksamen fra Aalborghus Gymnasium og kunne dermed sætte huen på hovedet.

De sidste fire år har hun gået på Team Danmarks uddannelseforløb og haft en gennemsnitslig arbejdsuge på mindst 50 timer.

- Det har været hårdt og man skal jonglere med to bolde i luften nogen gange, fortæller Mie Ø. Nielsen

Mie Ø. Nielsen er et godt eksempel på at idrætsudøvere i dag ikke kun fokuserer på sporten. Elitesport Aalborg er en selvejende institution, der er med til at give unge nordjyske idrætsudøvere optimale rammer til at passe deres uddannelse ved siden af træningen. En såkaldt DUAL CAREER, altså dobbelt karriere.

Elitesport Aalborg tilbyder specielle idrætsklasser til elitesportsudøvere allerede fra 7. klassetrin.

- Det er vigtigt at de ikke kun er fokuseret på sporten, skoledelen er super vigtig at få med, siger Torben Sørensen fra Elitesport Aalborg.

For at klare tiden som Team Danmark student bedst muligt har Mie de sidste fire år haft sin helt egen coach til at guide hende igennem en tid med både benhård træning og lektielæsning.

Og der er klare krav til en Team Danmark student. Hvis man ikke leverer det man skal i skolen er der ingen træning.-

- Trænerne er med på at hvis ikke eleverne leverer det de skal, så må de droppe nogle træninger indtil de kommer med igen, siger Steen Refsgaard, der er elevcoach på Aalborghus Gymnasium.

 Jeg kan ikke leve af svømning for evigt, og jeg vil også gerne læse videre på universitetet

Mie er da heller ikke i tvivl om at hun har truffet det rigtige valg og hun har aldrig overvejet at droppe studenterhuen til fordel for svømningen.

- Jeg kan ikke leve af svømning for evigt, og jeg vil også gerne læse videre på universitetet, så jeg regner med at søge ind der og så må vi se, hvad det bliver til, siger hun.

 

 

 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord