OL hest med ecco

Den nordjyske dressurrytter Andreas Helgstrands chancer for OL deltagelse er pludseligt blevet meget større. Den nordjyske rytter har købt sig en ny øvelsesstærk hest.

Taco Lando trippel hedder den 11-årige vallak fra Holland. Andreas Helgstrand har kun haft hesten i seks uger, men det er den han sætter sit OL håb til.

-  Den har ikke ret mange svagheder. Den er ret god hele vejen rundt. Men den er også lidt en usleben diamant. Den har nogle højdepunker, men det hænger ikke helt sammen endnu, siger Andreas Helgstrand, da TV2/Nord besøger ham tidligt søndag morgen i ridehallen i Vodskov.

Andreas Helgstrand var med på holdet da Danmark vandt OL Bronze i Beijing i 2004. Danmark får sandsynligvis fire dressurpladser til OL i London. Andreas har altså erfaringen, men hans hest er et ubeskrevet blad.

- Det er en hest der har kapaciteten til at være blandt de fire bedste, men om jeg når det, må tiden vise, siger den nordjyske rytter.

Hesten har ikke Ecco sko på, men Andreas Helgstrand har købt den sammen med familien bag skokoncernen. Hvor mange millioner kroner sådan en OL investering koster er en forretningshemmelighed.

- Det er ligesom med biler. Det er liebhaveri og den hører til i den tunge ende, men jeg har haft reddet heste, der var dyrere end den her, siger Andreas Helgstrand.

Hvilke ryttere der får de eftertragtede OL pladser bliver først afgjort kort før OL.

- Jeg tror på det. Bare i de seks uger jeg har haft hesten, er den blevet meget bedre. Jeg er fortrøstningsfuld, fastslår Andreas Helgstrand.

Andreas Helgstrand nåede lige nøjagtigt at købe hesten inden nytår. Heste der bliver handlet efter 1. januar på tværs af landegrænser må nemlig ikke deltage i OL.


Seneste nyt

fra Nordjylland