OL-sølvvindere hyldet i Skagen

Det var ekstra følelsesladet for især Kamilla Rytter Juhl, da den nordjyske badmintonduo i dag blev hyldet for deres OL-sølvmedaljer i Skagen

Til lyden af blafrende dannebrogsflag, hurraråb og bragende konfettikanoner, blev badmintonspillerne Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl i dag modtaget af langt over 100 skagboer på havnen i byen. Badmintonduoen skulle hyldes for deres bedrift ved de netop overståede Olympiske Lege i Rio, hvor de to nordjyder hev sølvmedaljer hjem, efter en hæsblæsende finale mod Japan.

Manden bag dagens hyldestarrangement er Jacob Juhl, der som navnet antyder, er storebror til Kamilla Rytter Juhl. Han var ikke et sekund i tvivl om, at arrangementet skulle løbe af stabelen på Skagen Fiskerestaurant – et sted, som både han og Kamilla har et nært forhold til, idet de begge har haft deres gang på i stedet i løbet af hele deres opvækst.

- Allerede dagen efter de havde spillet finalen, talte jeg med Kamilla og hun ville rigtig gerne, at arrangementet her blev holdt på fiskerestauranten, fortæller Jacob Juhl.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen har i de seneste dage deltaget i adskillige hyldestarrangementer rundt om i Nordjylland. Men for især Kamilla Rytter Juhl var dagens hyldest på havnen i Skagen noget særligt, da det netop var i Skagen hun i slutningen af 1980’erne for første gang satte fødderne på en badmintonbane – i en alder af blot fire år.

- Ja, det rammer rigtig meget. Det var også lidt sværere at tage ordet og sige tak denne gang. Jeg kunne godt mærke, at min stemme bævede lidt, siger hun.

Præcis hvor mange, der ville møde op til dagens arrangement, var svært at spå om på forhånd. Af samme grund var det meget overvældende for de to atleter, da langt over 100 fans, venner og familiemedlemmer mødte op for at hylde dem.

- Vi jokede lidt derhjemme om, at vi i hvert fald vidste, at der kom 12,  siger Kamilla Rytter grinende og fortsætter:

- Men at der så er langt over 100 mennesker hernede, det er helt fantastisk!

Ved fejringen, der varede godt og vel et par timer, fik Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl også et par ord med på vejen i taler fra blandt andet Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit Hansen og fra den tidligere formand på Skagen Badmintonklub, Bent Ledet.


Seneste nyt

fra Nordjylland