Hjemme hos badmintonpar: Sådan pynter vi op til jul

Christinna og Kamilla Rytter Pedersen viser deres julepyntede hjem frem i ”Julen banker på”.

Se ”Julen banker på” nederst i artiklen eller 22. og 23. december klokken 19.50 på TV2 Nord Salto.

En lille julekugle i porcelæn fra Kina med to pandaer, der krammer. En perlebesat fjerbold foræret af en fan i Indonesien.

Christinna og Kamilla Rytter Pedersen, der i mange år har dannet par både privat og på badmintonbanen, har et mere varieret juletræ end de fleste.

På træet hænger der masser af gode minder fra tiden som professionelle badmintonspillere, hvor de i 14 år rejste jorden rundt til de største turneringer.

En karriere, der blandt andet sikrede dem en sølvmedalje ved OL i 2016.

- Vi har taget julekugler med hjem, primært fra Asien, hvor vi har rejst rigtig meget. Vi kunne godt lide at besøge de lokale markeder, når tiden tillod det, og det har været ret hyggeligt at slæbe det med hjem i kufferten, siger Christinna Rytter Pedersen.

Julen banker på

Drillenissen er flyttet ind

Det er ikke kun pynt fra udlandet, der pryder huset i Aalborg Vestby. I hjemmet finder man også ting fra Kamilla og Christinnas bedsteforældre.

Det er blandt andet Kamilla Rytter Pedersens mormor, der har lavet stjerner i vinduet, mens hendes farmor har hæklet en nisse, som også findes frem hvert år.

Den lille familie består ud over Kamilla og Christinna af parrets to døtre, Molly og Pixi.

- Det er nissedøren, siger Molly og peger på væggen i vindueskarmen, hvor der også er stol, bord, juletræ og en kagerulle i miniformat.

Julen banker på

- Kan du huske, hvad han gjorde med mælken? Pludselig var den blå, siger Kamilla med et smil til Molly.

OL-medaljen pynter

Badmintonduoen har lagt den internationale karriere på hylden, og der er kun få tegn i hjemmet på, at der bor to OL-sølvvindere på adressen.

- Vi har vores OL-medalje liggende fremme, men det er også en af de rigtig sjove medaljer, siger Kamilla Rytter Pedersen.

Molly på fire år tegner en tegning, mens OL-medaljen ligger på bordet.
Molly på fire år tegner en tegning, mens OL-medaljen ligger på bordet.

Selvom stoltheden over OL-medaljen og den lange, internationale karriere er stor, kan det ikke hamle op med stoltheden og glæden over døtrene Molly og Pixi.

- Det er medaljen i sig selv at være så heldig at have skabt sådan en lille familie her. Pigerne er vores to guldmedaljer, siger Christinna Rytter Pedersen.

Se Julen banker på her - eller på TV2 Nord Salto 22. og 23. december klokken 19.50:

Julen banker på (S1:E1)
Julen banker på (S1:E2)

Seneste nyt

fra Nordjylland