Oldefar skal i fængsel - eller kastreres

13:25

Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

Danmark bør tage fløjlshandskerne af, når det handler om sanktioner over for pædofile sexforbrydere. Medicinsk kastration bør absolut være en mulighed.

Det mener en 30-årig kvinde, der er et af ofrene for den 79-årige mand, som er sigtet i den såkaldte oldefar-sag fra Brønderslev Kommune.

Kvinden, der ønsker at være anonym, blev som 9-årig udsat for et fuldbyrdet samleje af manden, der var kæreste med hendes mormor. Først i 2007 turde hun gå til myndighederne og anmeldte sagen, hvorefter manden blev idømt to års betinget fængsel for dét overgreb og en stribe tilsvarende forbrydelser mod en 10-årig pige.

Nu er manden så sigtet for overgreb mod yderligere 10 børn. Han blev i september løsladt fra varetægtsfængsling og er altså nu på fri fod, mens han venter på retssagen.

- Men han burde bare være i fængsel. Hvor mange børn sker det lige for, mens han er på fri fod. Der er jo ikke nogen, der holder øje med ham, siger kvinden, som ikke køber argumenter om, at han er for gammel til at afsone.

- Det sagde man også, da han var 74 - da var han også en gammel mand, der ikke kunne tåle at få en straf. Så hvorfor kan han ikke få en straf nu, han gør det jo bare igen, siger hun.

Og kan man ikke spærre oldefaderen og andre pædofile forbrydere inde, helst for altid, vil en tvungen medicinsk kastration være oplagt, konstaterer hun:

- Jeg ved godt, at mange vil sige, at det kan man ikke i et samfund som det danske. Men så skulle vi måske prøve at lave vores system om og tænke mere på de ofre, der bliver fri for at lide hele livet.

TV2 Nords nyhedsmagasin Konsekvens, som vi bringer i nyhedsudsendelsen i aften klokken 19.30, handler denne gang om, hvad man kan gøre for at stoppe pædofile sexforbrydere. Her kan du blandt andet høre den 30-årige kvinde give sit bud.

Flere nyheder fra TV2 Nord