Oldgamle teoriprøver

Din adgang til et bil-rat går via en prøve, der dateres tilbage til 1986. Politiets teoriprøver er 25 år gamle, og afvikles stadig som dengang - med lysbilledapparat og kassettebånd, skriver DR Nordjylland.

- Det er nærmest til grin, siger Jens Madsen, der er formand for Aalborg og Nørresundby Kørelærerforening.
 
- Vi oplever, at båndene under teoriprøverne sprænger, at billederne er falmede og uden farver, og at spørgsmålene ikke harmonerer med trafik-regler i dag, siger Jens Madsen.
 
Han vil ikke afvise, at de forældede betingelser kan være skyld i den forholdsvis høje dumpeprocent. I eksempelvis Nordjylland dumper hver femte elev. I København er det hver fjerde.
 
Rigspolitiet har lovet at modernisere prøverne - faktisk siden 2004, og ifølge de prøve-sagkyndiges landsformand Peter Krarup er det dyrt at lade være.
 
- Digitale prøver vil lette arbejdsgangen betydeligt. Både for elever og vi sagkyndige, siger Peter Krarup.

Som landsformand har han i flere år rykket Rigspolitiet for en moderne løsning. Den skulle indføres inden 2004. Så blev datoen ændret til slutningen af 2009 og igen til april 2010.
 
- Og nu har de lovet, at politikredsene kan tage digitale prøver i brug inden udgang af i år. - Men man skal vist være optimist for at tro på det, siger Peter Krarup til DR Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland