Ole B. Sørensen ny vicepræsident for Nordsøkommissionen

 Ole B. Sørensen ny vicepræsident for Nordsøkommissionen

Det nordjyske regionsrådsmedlem Ole B. Sørensen (Venstre) er blevet valgt som Vicepræsident for Nordsøkommissionen.

Det skete på den årlige generalforsamling tirsdag. Med et medlem fra Regionsrådet på posten som vicepræsident har Region Nordjylland styrket sin politiske profil internationalt.

- Jeg glæder mig over udnævnelsen og ser den som et bevis på, at Region Nordjyllands fokus på det internationale samarbejde bærer frugt. Den øgede indflydelse i Nordsøkommissionen vil styrke Region Nordjylland som helhed og bidrage til at sætte nordjyske aftryk i Nordsøregionen og i EU-sammenhæng, siger Ole B. Sørensen.

Nordsøkommissionen er et samarbejde mellem omkring 35 regioner fra i alt otte lande omkring Nordsøen. Foruden Danmark er det; Sverige, Norge, Skotland, England, Tyskland, Holland og Frankrig. Kommissionen arbejder på at fremme Nordsøområdet som en væsentlig økonomisk enhed i Europa. Det sker blandt andet ved politisk lobby-arbejde på EU-plan.

- Det giver god mening at samarbejde med partnere, der står overfor samme udfordringer som os, og hvor vores samlede styrker og erfaringer kan være med til at skabe nye løsninger til gavn for alle parter, siger den nye Vicepræsident, Ole B. Sørensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland