Ole Nielsen fyret i Randers FC

Foto: Henning Bagger, Scanpix

Direktør Michael Gravgaard overtager det sportslige ansvar i Randers FC, der har fyret deres nordjyske sportschef Ole Nielsen.

Nordjyske Ole Nielsen, der i godt et år har været sportschef i Superligaklubben Randers FC, er med øjeblikkelig virkning blevet fyret, og administrerende direktør Michael Gravgaard overtager det sportslige ansvar i klubben, der ligesom AaB står overfor at skulle spille nedrykningsspil i Superligaen. Den med klubbens egne øjne skuffende placering er dog ikke den udløsende faktor, der nu betyder at Ole Nielsen står uden job.

– Bestyrelsen i Randers FC har måttet konstatere, at den hidtidige konstellation med en administrerende direktør og en sportschef for nuværende ikke er den optimale sportslige ledelsesstruktur for Randers FC. Selvom vi er dybt skuffede over Randers FC mislykkedes med at komme i Top 6, så er det et fælles ansvar og kan ikke placeres på enkeltpersoner. Opsigelsen skal ses som et resultat af, at bestyrelsen vil forenkle den sportslige ledelse og beslutningskraft i Randers FC, udtaler bestyrelsesformand Per Hastrup på Randers FC's hjemmeside.

Ole Nielsen kom til Randers FC i december 2015 fra Viborg FF, hvor han ligeledes var sportschef. Før det var han i knap fire år sportschef i SønderjyskE og endnu før det var han sportschef i Blokhus FC (nu Jammerbugt FC red.) og direktør i hedengangne AaB Ishockey.

Uden en sportschef i Randers FC får direktør Michael Gravgaard mere at se til. Flere af sine opgaver overdrager han til den øvrige administration, men det er altså den tidligere landsholdsspiller, der sidder med både det sportslige og overordnede ansvar i klubben.

– På det personlige plan har jeg været glad for samarbejdet med Ole, og vi har på kort tid oplevet flere ting sammen i en fodboldklub, end mange andre når på 10 år. Vi brænder begge for fodbolden og mekanismerne bag, og det har også været tydeligt i vores samarbejde. Bestyrelsen har nu truffet et ledelsesmæssigt valg, og jeg vil, sammen med det øvrige team, gøre mit absolut bedste for, at vi på den korte bane kommer ud af den resultatmæssige krise og på sigt opnår vores målsætning om at komme i Superligaens Top 6 – både sportsligt og forretningsmæssigt, udtaler Michael Gravgaard til klubbens hjemmeside.

Flere nyheder fra TV2 Nord