Ole Thestrup får nordjysk pris

Danmarks mest elskede brokkehoved modtager Harlekin Prisen 2016.

Ole Thestrup modtog tirsdag aften Harlekin Prisen 2016 i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC). Det skete i forbindelse med forestillingen Jean de France,  som Thestrup medvirker i.

Han bliver den 14. modtager af prisen, som er indstiftet af AKKC ved direktør Ernst Trillingsgaard.

Ole Thestrup har medvirket i et hav af tv-serier og film - og endnu flere teater- og revyforestillinger. Siden han blev uddannet i 1976 fra Århus Skuespillerskole har han fået danskerne til at ligge flade af grin over sine absurd-komiske roller i bl.a. Blinkende Lygter, Adams Æbler, De Grønne Slagtere og senest den anmelderroste Mænd & Høns. Med bidende sarkasme, rå for usødet ærlighed og helt særlig mimik er Ole Thestrup trampet ind i vores hjerter.

Ole Thestrup er lige nu aktuel i folketeatrets opsætning af ”Jean de France”, som er på turné i hele landet. Her spiller han Jeans far, som kæmper for at neddysse sin søns nye franske vaner. Jean de France er en klassisk komedie af Ludvig Holberg, hvis værker Ole Thestrup tidligere har stiftet bekendtskab med, da han spillede ”Jeppe på bjerget” i 2007.

Harlekin Prisen tildeles en dansk skuespiller, som har tilført skuespillerkunsten et væsentligt bidrag via sit årelange engagement eller nytænkende skuespillerkunst, og som har været en levende ambassadør for skuespillerfaget – ikke mindst et ideal for skuespilleraspiranter og yngre skuespillere. Det er derfor med stor glæde, at Ernst Trillingsgaard vil overrække den velfortjente pris til Ole Thestrup på Aalborghallens scene den 29. marts.

Tidligere er Harlekin Prisen tildelt Frits Helmuth (2003), Lisbet Dahl (2004), Ulf Pilgaard (2005), Søren Østergaard (2006), Kurt Ravn (2007), Niels Olsen (2008), Malene Schwartz (2009), Susse Wold (2010), Ghita Nørby (2011), Tommy Kenter (2012, Per Pallesen (2013), Flemming Jensen (2014) og Henrik Lykkegaard (2015).

Prisen består af en Harlekinstatuette, designet og udarbejdet af den nordjyske kunstner Lisbeth Lange samt et pengebeløb på 15.000 kroner.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland