Ombygningen af Friis er lige på trapperne: Håndværkerne tripper for at komme igang

00:26

Video: Friis Aalborg Citycenter

Foto: Friis Aalborg Citycenter

1 af 2

Det forberedende arbejde er allerede gået igang, og så snart byggetilladelsen falder på plads, rykker håndværkerne ind.

Den massive ombygning af Friis Shoppingcenter i Aalborg, der skal gøre plads til Magasins tilbagevenden til Aalborg på 7500 kvadratmeter samt en H&M-butik på 2500 kvadratmeter er ganske tæt på at gå igang. Alt der mangler, før håndværkerne kan begynde arbejdet er byggetilladelsen, og allerede nu er man igang med det forberedende arbejde, der kan klares uden tilladelse.

Ombygningen skal være færdig midt i 2018, så håndværkerne får travlt. Der går derfor ikke mange dage fra byggetilladelsen falder på plads, til arbejdet går igang. Efterfølgende skal Magasin bruge en periode på at flytte ordentligt ind i centret.

Det bliver Aalborg-entreprenøren TL Byg A/S, der skal stå for totalenterprisen, og Danica Pension, der ejer centret, bliver bygherre.

- Ombygningen af Friis Shoppingcenter er en spændende og ikke mindst udfordrende opgave. Dels skal opgaven udføres og afleveres inden for en relativ kort tidshorisont, og dels skal logistikken planlægges ned til mindste detalje, så vi ikke hverken forstyrrer de handlende i Friis Shoppingcenter eller andre i Aalborg centrum, forklarer direktør Jens Nielsen fra TL Byg.

Læs også Magasin vender tilbage til Aalborg

Han fortæller videre, at der, når der er flest, vil være omkring 100 mand på arbejde i forbindelse med ombygningen. Det får dog kun minimal indflydelse på de butikker, der i dag findes i centret, at den store ombygning går igang. Handlende vil stadig have adgang til butikkerne, og håndværkerne tager i så vidt omfang som muligt hensyn til, at der er mennesker midt i byggepladsen.

- Det er en speciel byggeplads, og vi vi vil både invitere aalborgenserne ind i ombyningnen på nogle åbent hus-aftener, vi skal holde, og så vil der blive sat plexiglasruder flere steder i afskærmningen ind til byggepladsen, så kan kan følge med hver dag.

Det store trækplaster i det nye Friis bliver Magasin, der vender tilbage til byen efter at være lukket ned i 2005, hvor det lå placeret på Friis-grunden i Aalborg, og det glæder borgmester Thomas Kastrup-Larsen:

- Magasins tilbagevenden til Aalborg og ombygningen af Friis Shoppingcenter er et af de mest omfattende detailhandelsprojekter centralt i Aalborg i nyere tid. Det giver dels 50-100 arbejdspladser i ombygningsperioden og dels også nye arbejdspladser, når det nye center står færdigt, siger han.

Læs også Magasin vil skabe 100 nye job i Aalborg

Flere nyheder fra TV2 Nord