Omfattende tyveri: Syv varebiler tømt for værktøj

Ukendte gerningsmænd har natten til onsdag har travlt tømme hele syv firmavarebiler. Politiet anslår, at der er stjålet værdier for flere hundrede tusind kroner.

Et tomt og sikkert også trist syn mødte flere håndværkere, da de onsdag morgen skulle tage hul på dagen. I nattens løb havde ukendte gerningsmænd tømt syv firmavarebiler for værdifuldt værktøj.

Samtlige biler havde holdt parkeret på private bopæle i Aalborg-området.

- Det er temmelig påfaldende, at det er så mange på en gang. Meget tyder på, at det er organiseret, og at gerningsmændene har holdt øje med bilerne over længere tid, lyder det fra vagtchef Bent Højgaard, Nordjyllands Politi.

Gerningsstederne er Solvangen, Fælledvej og Mylius Eriksens Vej i 9210 Aalborg SØ, Pærevangen og Neshøj i 9000 Aalborg, Jeppe Åkjærs Vej i 9200 Aalborg SV samt Strubjerg, 9400 Nørresundby.

Det er blandt andet elektrikere, der har fået stjålet specialværktøj. Nordjyllands Politi anslår, at der er blevet stjålet genstande for flere hundrede tusind kroner.

- Vi har endnu ingen mistænkte, for umiddelbart har ingen observeret gerningsmændene i aktion, siger Bent Højgaard til TV 2.

Frygter en tyveribølge

Hos Nordjyllands Politi har man en formodning om, at tyverierne er organiserede, og man frygter derfor, at tyverierne kan brede sig over hele Nordjylland.

- Vi har jo haft bølger før med tyverier fra personbiler, blandt andet den gang GPS'erne var i høj kurs. Og derfor kunne man frygte en ny bølge, da kriminalitet af den type hurtigt skifter til et andet område eller by, fortæller Bent Højgaard.

Nordjyllands Politi opfordrer borgere til at holde øje med mistænkelige biler og personer i nærområdet. Hvis man har oplysninger i sagen, skal man kontakte politiet på telefon 114.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord