Omstridt lægehus i ny modvind: Ulla måtte vente halvanden måned på en lægetid

Pressenævnet har udtalt kritik af denne artikel. Se mere på Pressenaevnet.dk

Ulla Boye forsøgte midt i maj at få en tid hos sin læge. Efter flere forgæves opkald til lægehuset i Pandrup, valgte hun selv at møde op i lægehuset.

- Der får jeg at vide, at jeg kan få en tid omkring 1. juli. Altså næsten halvanden måned senerer, siger pensionist Ulla Boye til TV2 Nord.

Ulla Boye er ikke alene. Det konservative medlem af regionsrådet Per Larsen, bliver lige nu bestormet af patienter, som ikke kan få en tid hos lægen før efter sommerferien.

- Med alle de historier der kommer, kan jeg simpelthen ikke blive ved med at lægge navn til. Derfor har jeg bedt om at sagen bliver undersøgt. De der lange ventetider der er, kan patienterne ikke være tjent med, siger regionsrådsmedlem Per Larsen (Kons.) til TV2 Nord.

Det er Region Nordjylland der har indgået aftale med lægehuset i Pandrup, der drives af firmaet Nordic Medicare, om at lægedække området. Sidste år var der også problemer på lægeklinikken, og det fik regionen til at udstationere en medarbejder på klinikken. Det har de lige gjort igen, på baggrund af de mange henvendelser fra patienter.

- Vi vil gerne i dialog med Nordic Medicare, om hvordan vi løser det her. Derfor er vi nødt til at have et billede af hvordan det ser ud derude, og derfor har vi udstationeret en medarbejder, siger konstitueret direktør Henrik Sprøgel fra Region Nordjyllands Patientforløb-afdeling til TV2 Nord.

Ulla Boye er blevet træt af at vente. Nu vil hun skifte læge.

- Jeg er ved at søge om dispensation til at skifte læge, for jeg synes det er utrygt det her, siger pensionist Ulla Boye.

Niels Riewerts Eriksen er sundhedsfaglig direktør i Nordic Medicare, og da TV2 Nord fredag eftermiddag præsenterer ham for det faktum at patienter bliver præsenteret for ventetider på op mod halvanden måned, som det er tilfældet med Ulla Boye, lyder svaret:

- Det er jeg ikke bekendt med, men hvis det er tilfældet, er det en fejl. Vi har patienter som tilbydes en tid indenfor fem dage, som så ikke kan så godt, og så går der en, to, tre uger før de kan. Det har vi eksempler på, siger Niels Riewerts Eriksen, der også siger at patienter med kroniske sygdomme, der skal til kontrol hver tredje måned, må vente de tre måneder mellem deres kontroller.

Derudover peger han på, at man på klinikken, der er åben for konsultationer alle hverdage året igennem, oplever at de mange turister der er i blandt andet Blokhus og Løkken lægger et pres på lægerne.

- Vi gør alt hvad vi kan for at tage de turister, så vi kan holde dem raske og friske, så de kan bidrage til næringslivet i Region Nordjylland i sommermånederne. Hvis vi ikke gjorde det, tror jeg vi ville få langt større problemer, siger direktøren, der understreger at akut syge patienter altid får en tid samme dag som de ringer ind.

- Vi er nødt til at lade dem vente, der har et krummet hår eller et bøjet knæ. Vi er simpelthen nødt til at prioritere de syge, og alle de syge får en tid samme dag.

Se hele interviewet med Niels Riewerts Eriksen herunder 

 

TV2 Nord er, efter indslaget om ventetiderne hos Nordic Medicare, blevet gjort opmærksomme på, at det telefonnummer, der ringes til i indslaget, er det gamle telefonnummer til lægehuset i Pandrup. TV2 Nord beklager fejlen.


Seneste nyt

fra Nordjylland