Onsild skole i fare

Politikkerne i Mariagerfjord kommune planlægger at lukke Onsild skole for at spare penge, men ifølge beboerne i byen bliver det dyrt for kommunen, hvis de lukker skolen.

Ida Mose er en af de nye tilflyttere til Onsild. Hun arbejder i Aalborg, men valgte at bosætte sig i byen, fordi den lå tæt ved motorvejen, og så var der en skole. Lukker den, er hun ikke i tvivl om, hvad det vil betyde.

- Så vil vi flytte fra kommunen. Jeg vil flytte tættere på mit arbejde, som er oppe i Aalborg, og vi vil tage vores skattebetalinger med os, siger Ida Mose fra Onsild til TV2/NORD.

Politikerne har regnet sig frem til, at de kan spare lidt over 1 million kroner, hvis de i morgen på byrådsmødet beslutter at lukke skolen.  Ifølge aktionsgruppen for bevarelse af Onsild Skole ser det regnestykke dog helt anderledes ud. En hurtig undersøgelse, gruppen lavede i går aftes, viser, at der indenfor de sidste 3 år er kommet 111 nye tilflyttere, hvoraf de 53 er pendlere. Lukker skolen, er gruppen bange for at mange af dem vil forsvinde.

- Nogle af dem har givet udtryk for, at de flytter. De kan lige så godt flytte, hvis de først skal til at køre rundt med børnene, inden de skal på arbejde i for eksempel Aarhus eller Aalborg. Så er ideen væk, med at have motorvejen tæt på og hurtigt kan komme af sted, siger Jacob Bjerrum fra Onsild til TV2/NORD.

Gruppen har regnet ud, at der kun skal flytte 30 mennesker ud af kommunen før besparelsen er spist op af den manglende bloktilskud fra regeringen. Hertil kommer så den manglende skatteindtægt. Derfor vil en lukning skolen være en dårlig ide.

- Det er dårlig økonomi. Vi har så meget vækst her ude i Onsild, at det vil være utrolig dårlig økonomi hvis de går ind og gør det, siger Britta Nyrup Johnsen fra Onsild til TV2/NORD.

Formanden for børne- og familieudvalget Mogens Jespersen ville i dag ikke kommentere sagen, og det har i dag heller ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester H.C. Maarup.


Seneste nyt

fra Nordjylland