Ønsker møde med minister om nyt sygehus

Regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.dem.) sender i dag, fredag, et brev til sundhedsminister Jacob Axel Nielsen, hvor regionsrådsformanden beder om et møde om fremtidens sygehusstruktur.

Baggrunden for ønsket er, at regeringen i løbet af kort tid skal tage stilling til investeringer i fremtidens danske sygehuse. Det sker på baggrund af anbefalinger i den såkaldte Erik Juhl rapport fra november 2008.

- Der er allerede planlagt et møde mellem regeringen og Danske Regioners formandskab sidst i januar. Dette møde vil komme til at handle om fælles emner på tværs af de fem regioner, og vi ønsker et møde direkte med ministeren, hvor vi kan redegøre for de nordjyske overvejelser og synspunkter, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Det, regionen især vil fokusere på, er regionens ønske om nyt sygehusbyggeri i Aalborg Øst. Her har Erik Juhl udvalget indstillet, at samling af sygehusfunktioner i Aalborg skal ske på det nuværende Sygehus Syd.

- Der er en lang række grunde til, at det vil være bedre at bygge et helt nyt sygehus frem for at renovere inde midt i bykernen. Dem har vi trukket frem i vores høringssvar til regeringen i december. Men vi mener samtidig, at det er nødvendigt med et møde, som kan skabe dialog mellem det regionale politiske niveau og regeringen, siger regionsrådsformanden.

Ulla Astman siger i samme ombæring, at hun ikke forventer særbehandling fra den nordjyske sundhedsminister.


Seneste nyt

fra Nordjylland