Op ad bakke til Land Rover-jubilæum

Interesserede kunne søndag opleve Land Rovere i deres rette element, da Dansk Land Rover Klub fejrede klubbens 40 års jubilæum.

I 1976 besluttede fem ildsjæle sig for at starte Dansk Land Rover Klub. I dag har klubben 1570 medlemmer, 3000 køretøjer, 12 klub-regioner og 40 år på bagen.

Og netop de 40 år blev søndag markeret af den nordjyske afdeling af Dansk Land Rover Klub, der er den ubestridt største bilmærkeklub i Danmark, i det militære øvelsesterræn i Hvorup.

Her kunne alle interessrede komme og se, eller på egen krop opleve, de terrængående biler i deres rette element.

Og det var - på den allermest bogstavelige måde - et jubilæum op ad bakke, men også ned ad bakke og hvorend de firehjulstrukne biler kunne komme frem.

Gæsterne til jubilæet kunne dog også opleve, at selv Land Rovere kan ende med at give fortabt i øvelsesterrænet. Men så er det godt, at der hele tiden er en anden land rover i nærheden. Det kan I opleve i videoen ovenfor.

Jørn Thomsen er bestyrelsesmedlem i Dansk Land Rover Klub Region Nordjylland og var en af de mange, der søndag luftede bilen, og selvom det er en både speciel og dyr hobby at have Land Rover, skal man ifølge ham ikke være gjort af noget specielt.

- Det er ganske almindelige mennesker, der har interessen for Land Rovere, og mange har mere end en bil. To, tre eller fire stykker er ikke unormalt. Det er det, vi kalder den engelske syge, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland