Op- og nedture i Ulsted

Ulsted har både været helt i toppen og helt i bunden i dansk fodbold.

Oprykningen til A-rækken tilbage i 1949 hører til et af de store momenter i Ulsted Boldklubs historie. Men den helt store triumf kom i 1984. Året før havde klubben fået den tidligere Nørresundby-spiller Gilbert Røgilds som træner, og under hans ledelse rykkede klubben op to år i træk helt op i serie 1. I efteråret 1984 var det halve af Ulsted med til sæsonens sidste serie 2-kamp i Frederikshavn. I øsende regnvejr blev oprykningen en realitet med en sejr på 2-0, og hele byen stod på den anden ende, da holdet vendte hjem. Den nuværende træner, Terkel Christensen, var med dengang.

Sportsligt har Ulsted Boldklub aldrig trukket de store overskrifter, for det har altid været sammenholdet og det sociale liv, som har stået øverst på dagsordenen. I 1970erne og 80erne leverede klubben spillere til Nørresundby, AaB og Asaa. Det er man begyndt på igen. Blandt andet U/17-landsholdsspilleren Ronnie Schwartz, som spillede i AaB.

Sorte øjeblikke har der også været.

I en klub hvor de sportslige resultater aldrig har haft absolut førsteprioritet, kan det virke absurd at tale om sorte øjeblikke. Men skuffelser har der været, som da Ulsted Boldklub i 1985 kun var to point fra at undgå nedrykning fra Serie 1, hvilket dels skyldtes, at flere "stjerner" var draget til Nørresundby for at spille i 3. division. Siden fulgte en nedtur, der først endte i 1992 med nedrykning til serie 5.


Seneste nyt

fra Nordjylland