Opdateringer fra Rebild-sagen

Foto: Thomas Gaardsmand

TV2/Nord følger ankesagen i Vestre Landsret, hvor en 56-årig mand blev idømt forvaring i slutningen af marts for at have misbrugt ni børn - herunder var syv mandens egne. (Opdateres løbende)

TV2/Nord følger retssagen, hvor en 56-årig mand anker den forvaringsdom han modtog sidst i marts for at have misbrugt ni børn - herunder syv af mandens egne.

Opdateringer fra retten:

Forsvareren går efter en fuldstændig frifindelse af den 56-årige mand, mens anklageren vil have stadfæstet dommen fra byretten.

- Det er lidt groft sagt en gratis omgang for faren. Han fik jo den hårdeste straf ved byretten, så han har ikke noget at tabe, siger TV2/Nords reporter Lisbet Christensen inden sagen går i gang i Vestre Landsret.

Hun beskriver den tiltalte således:

- Den 56-årige far har tabt sig betydeligt siden sagen i byretten. Han går meget foroverbøjet og krumrygget, og han ryster på hænderne. Han har meget slidt tøj på.

Retten har undersøgt, at de tre domsmænd ikke er inhabile. Derudover lagde landsdommer Svend Bjerg Hansen vægt på, at der har været stor opmærksomhed omkring sagen og at ingen af domsmændene er fra Rebildområdet.

- Det er jo nok meget godt, at de ikke er det, sagde dommeren.

Formiddagen går med, at forsvarer Leif Staal læser hele dommen fra byretten op. Tiltalte ryster flere gange på hovedet, mens dommen bliver læst op.

Anklager Anette Abildgaard advarer domsmændene om, at sagen bliver ubehagelig at høre på.

- Det er en meget grov sag, og I vil nok synes det er grænseoverskridende at høre på. Men det er vigtigt at I hører godt efter for hele sagen bygger på vidneudsagn, sagde anklageren til domsmændene.

I byretten blev 18 vidner afhørt. Denne gang skal 10 vidner afgive forklaring. Det drejer sig om 8 børn, tiltaltes ekskone og en statsobducent. De andre vidners forklaringen vil blive læst op.

Den anklagede er blevet så irriteret på anklager Anette Abildgaard, at han nu har meddelt at han ikke vil svare på flere spørgsmål fra hende. Han vil kun svare på spørgsmål fra sin egen forsvarer. Anklageren nåede at stille spørgsmål til den tiltalte i en time, da manden blev meget irriteret over at der blev spurgt ind til hvilke af sine børn han stolede på.

Det førte til en ophedet diskussion mellem anklageren og den tiltalte og det endte altså med at den tiltalte ikke vil svare på flere spørgsmål fra anklageren. Det er han i sin gode ret til, da det er frivilligt om han vil svare.

Den 56-årige fastholder sin forklaring fra byretten. Kort sagt nægter han alt. Han nægter at han har misbrugt nogen børn seksuelt eller at han har udsat dem for vold.

Anklageren læste op fra to danskstile som den ældste datter har skrevet. Her skrev hun at faren misbrugte hende og har ødelagt hendes liv. I landsretten gentager faren at de to stile efter hans mening er skrevet med ført hånd af hans ekskone og datterens plejemor. Samme forklaring gav han i byretten.

REBILD-SAG - Oversigt

1994: If\u00f8lge anklageskriftet begynder overgrebene. Det er mandens dengang 5-\u00e5rige s\u00f8n, der bliver tvunget til have analt samleje. Overgrebene af s\u00f8nnen forts\u00e6tter til 2004.
\n
\n1994-2010: Manden udf\u00f8rer overgreb p\u00e5 i alt ni b\u00f8rn \u2013 herunder er syv hans egne. Den yngste er f\u00f8dt i 1996. Overgrebene sker p\u00e5 familiens adresser i Kongerslev, Terndrup og Sk\u00f8rping.
\n
\nDecember 2010: den 56-\u00e5rige bliver anholdt og varet\u00e6gtsf\u00e6ngslet.
\n
\n13. februar 2012: Sagen mod den 56-\u00e5rige begynder i Retten i Aalborg, hvor 18 personer vidner. Det er b\u00e5de mandens egne b\u00f8rn, moren til b\u00f8rnene, b\u00f8rnenes venner og ansatte hos kommunen, der vidner.
\n
\n14. februar 2012: Borgmester i Rebild Kommune, Anny Winther, erkender, at b\u00f8rnene fra Rebild-skulle v\u00e6re blevet fjernet af kommunen.
\n
\n29. marts 2012: Den 56-\u00e5rige bliver id\u00f8mt forvaring ved Byretten i Aalborg. Manden anker p\u00e5 stedet.

Flere nyheder fra TV2 Nord