Operationsrobot i Aalborg vækker international interesse

Fagfolk fra både ind- og udland valfarter til Aalborg Universitetshospital for at se den topmoderne robot-operationsstue.

Operationer foretaget af robotter, lyder umiddelbart som noget ubehageligt og fremtids-agtigt. Men det er en realitet, og i Aalborg er de rigtig gode til det. 

En topmoderne robot-operationsstue er nemlig et hit på Aalborg Universitetshospital. Operationsstuens robot teknologi gør operationer mere skånsomme for både patienter og personale. Derfor får Aalborg Universitetshospital flere og flere besøgende fra industrien, der vil se, hvordan robotterne virker. 

- Vi får hver måned flere henvendelser fra andre hospitaler, fra medikoindustrien og fra ingeniører, der gerne vil komme og se vores robotoperationsstue, så de kan blive inspireret og bruge den inspiration, når de selv skal designe deres stuer, fortæller teknisk ekspertsygeplejerske Peter Krogsgaard Kristiansen, der har designet operationsstuen i Aalborg. 

quote Normalt er vi her i Nordjylland meget beskedne, men det er der bestemt ingen grund til at være denne gang, for stuen er simpelthen det bedste af det bedste.

Peter Krogsgaard Kristiansen, teknisk ekspertsygeplejerske

Og han kan godt forstå den store interesse. Fordi stuen er noget af det bedste, der findes, tør han godt at love. 

- Normalt er vi her i Nordjylland meget beskedne, men det er der bestemt ingen grund til at være denne gang, for stuen er simpelthen det bedste af det bedste, fortæller Peter Krogsgaard Kristiansen. 

Den moderne stue optimerer stor set alle ting ved en operation, så det hele glider lettere. Og det er netop dét, de er så gode til i Aalborg. 

- Det betyder, at patienter skal være kortere tid i narkose, hvilket mindsker den stress, som kroppen bliver udsat for i forbindelse med en operation, og det kan betyder kortere indlæggelser. Og kortere operationer betyder, at operationerne er mindre anstrengende for kirurgerne, og alle personalegrupper nyder at arbejde på stuen, så den er også medvirkende til stor arbejdsglæde, siger Peter Krogsgaard Kristiansen.

Robot-operationsstuen er finansieret med hjælp fra det Obelske Familiefond. 


Seneste nyt

fra Nordjylland