Opgivende stemning på Martin

Medarbejderne på Martin er helt i kulkælderen efter beskeden om, at fabrikken lukkes til nytår. Foto: Birgit Rostrup

Medarbejderne på Martin hænger gevaldigt med snuden dagen efter, de fik at vide, at deres arbejdsplads lukker. Hvem vil ansætte os, spørger de.

På den avancerede lys-fabrik i Frederikshavn er der krisestemning efter nyheden om fabrikslukningen kom ud onsdag eftermiddag.

Samtlige medarbejdere bliver fyret, og produktionen flyttes til Ungarn. Tilbage står medarbejderne med store spørgsmål malet i ansigterne.

- Da amerikanerne kom ind i billedet og overtog butikken, troede vi, at vi skulle ud og erobre hele verden. Men i virkeligheden kom de bare for at tjene penge og lukke vores fabrik, siger en opgivende Morten Mogensbæk, der arbejder som tester af produkterne.

Den 57-årige Gaby Moberg er fortvivlet:

- Jeg har været her på fabrikken i 18 år, og nu skal jeg ud at søge job som 57-årig. Jeg tror slet ikke på, at virksomhederne går efter det grå guld. Hvad skal jeg lave, spørger hun retorisk.

Et større apparat bestående af kommunen, jobcenteret, erhvervcenteret, a-kasserne og fagforeningerne er i dag i gang med at spænde et jobmæssigt og socialt sikkerhedsnet ud under de 200 medarbejdere.