Opholdssteder går konkurs med milliongæld

To sociale opholdssteder i Aalestrup er gået konkurs. Cirka 40 ansatte har mistet deres arbejde, og en stribe børn og unge har mistet deres faste holdepunkt i livet

TV2 Nord sætter i denne uge fokus på konkurserne, der kommer efter et økonomisk kaos med sammenblanding af lederens økonomi og en bestyrelse, der forlader deres poster i utide.

De to sociale opholdssteder med de ensklingende navne – Hugin og Munin Fonden og Hugin og Munin ApS fra Aalestrup erklærede sig begge konkurs den 15. maj 2019. Konkursen efterlader en regning til især skat på adskillige millioner kroner.

Konkursen kommer efter måneder med en særdeles anstrengt økonomi. I slutningen af december måned er der ikke længere penge til at betale løn til de cirka 40 ansatte på de to opholdssteder i Aalestrup.

Lederen af de to opholdssteder Rasmus Bisgaard siger:

- Vores pengeinstitut, Den Jyske Sparekasse i Skals, lukker vores kassekredit uden forklaring, og derfor kunne vi i første omgang ikke betale løn. Uden finansiering kan man ikke drive opholdssteder, uanset hvor mange penge man tjener.

Sparekasse trækker stikket

En af medstifterne af Hugin og Munin, Birger Borngräber, forstår ikke, hvordan det kunne gå så galt. Han trådte ud af Hugin og Munin for cirka 5 år siden.

- Det undrer mig, at opholdssteder, der har fuld belægning, kan gå konkurs, for kommunerne betaler jo de penge, de skal. Jeg synes, der mangler en forklaring på, hvor alle pengene er blevet af, siger Birger Borngräber.

Ifølge Hugin og Munins leder, Rasmus Bisgaard, var opholdsstedet netop på vej med sit bedste regnskab nogensinde, da Den Jyske Sparekasse trækker stikket. Pengeinstituttet har ikke ønsket at fortælle TV2 Nord hvorfor. De meddeler lakonisk: Vi udtaler os ikke om kundeforhold.

- Jeg synes, vi havde præsteret et meget flot år i 2018, hvor vi havde lavet godt 400.000 kroner i overskud, så jeg er ikke enig med sparekassen i den måde, tingene er sket, siger Rasmus Bisgaard.

Konkurserne efterlader regninger for sandsynligvis mellem 5-10 millioner kroner. Især Skat har penge til gode i boet efter de to opholdssteder.


Seneste nyt

fra Nordjylland