Opråb fra AKKC: Køb ikke jeres billetter på denne hjemmeside

Direktør Nicolaj Holm går nu ud og advarer mod at købe billetter på viagogo.dk. Forbrugerrådet TÆNK bakker ham op.

Billetter til koncerter og store events er i høj kurs hos nordjyderne for tiden. Det har svindlere også fået øjnene op for. Derfor forsøger direktør i Aalborg Kongres & Kulturcenter, Nicolaj Holm, nu at råbe vagt i gevær. Hjemmesiden viagogo.dk skal man holde sig fra. 

- Vi kan opleve en situation, hvor der står fire mennesker, der alle mener, at disse sæder er, det er deres, fortæller Nicolaj Holm. 

Overpriser, skjulte gebyrer, billetter, der bliver solgt flere gange og billetter, der aldrig dukker op, er nogle af de mange måder Viagogos kunder bliver snydt på. 

Hos Forbrugerrådet TÆNK er de bekendte med Viagogos metoder, og de opfordrer også til, at man ikke handler hos firmaet. 

- Vi kender Viaogog rigtig godt. Vi har fået en masse henvendelser fra brugere, der er blevet snydt af forskellige årsager, fortæller Paula Brammann, der er juridisk konsulent hos Forbrugerrådet TÆNK. 

Forbrugerrået TÆNK opfordrer derfor også til, at man holder sig fra at købe billetter på hjemmesiden. 

- Normalt er vi i Forbrugerrådet TÆNK meget påpasselige med at sige, at man skal lade være med at handle med en konkret virksomhed, men på baggrund af historikken og de erfaringer, vi har hørt fra andre lande og pressen, så vil vi sige, lad vær med at brug Viagogo, fortæller Paula Brammann. 

quote I det her tilfælde så kan Forbrugernævnet ikke gå videre med det, fordi de kun kan tage i mod klager mod virksomheder, der er etablerede i Danmark

Paula Brammann, Forbrugerrådet TÆNK

Selvom flere har henvendt sig til Forbrugerrådet TÆNK og andre danske myndigheder, så er der ikke meget, man som snydt forbruger kan stille op. 

- I det her tilfælde så kan Forbrugernævnet ikke gå videre med det, fordi de kun kan tage i mod klager mod virksomheder, der er etablerede i Danmark, fortæller Paula Brammann. 

Viagogo har adresse i Scweiz. Derfor kan de liste sig uden om både de danske og de europæiske mundigheder. 

- Jeg har talt med kulturminister Mette Bock, der melder tilbage, at Viagogo opererer udenfor dansk lovgivning, så vi kan ikke stoppe dem fra Danmark. De arbejder også udenfor EUs konkurrenceregler, så der kan vi heller ikke stoppe dem, fortæller Nicolaj Holm. 

Nicolaj Holm håber i stedet, at flere vil være med til at sprede buskabet om Viagogos bagtanker, og på den måde undgå at flere bliver snydt.

- Det er aldrig sjovt at fortælle nogen, hør her, du er blevet snydt, det er ikke os, der har snydt dig, men du er blevet snydt af Viagogo. 

Herunder kan du se hele Nicolaj Holms advarsel, han den 30. november lagde på Aalborg Kongres- og Kulturcenters facebookside. 

TV2 Nord har forsøgt at konktakte Viagogo, men de har ikke svaret på henvendelsen. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland