Opråb fra Patientforeningen: Én sag er én for meget

Sagen om en 46-årig mandlig sygeplejerske, der er tiltalt for at have begået et seksuelt overgreb mod en patient på Aalborg Universitetshospital, vækker bekymring.

Hos Patientforeningen er man chokeret over tiltalen mod en 46-årig sygeplejerske.

- Jeg bliver forarget, og jeg synes ikke, at det er i orden. Jeg synes, der må gøres noget ved det meget hurtigt, fortæller bestyrelsesmedlem hos Patientforeningen, Kirsten Havemann.

quote Jeg bliver forarget, og jeg synes ikke, at det er i orden. Jeg synes, der må gøres noget ved det meget hurtigt

Bestyrelsesmedlem hos Patientforeningen, Kirsten Havemann

Sagen tager sit udspring tilbage i maj under karnevalet i Aalborg. Her blev en 23-årig mand indlagt på skadestuen på Aalborg Sygehus Syd.

Under indlæggelsen blev den unge mand ifølge anklageskriftet udsat for et seksuelt overgreb, hvor den 46-årige mandlige sygeplejerske blandt andet skulle have udøvet oralsex på forurettede, der var i hjælpeløs tilstand på grund af beruselse og påvirkethed af narkotika.

- Én sag er én for meget. Patienterne mister tiltro til sundhedssystemet, og tillid og tiltro til sundhedssystemet er grundpillerne, lyder det fra Kirsten Havemann.

I Dansk Sygeplejeråd er de kede af sagen.

- Det er ganske alvorligt, hvis der har fundet et overgreb sted mod en patient. Det må ikke ske, siger kredsformand i Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland, Jytte Wester.

quote Jeg håber ikke, at sådan en sag giver et forvrænget billede af vores sundhedsvæsen. For patienterne skal have tillid til, at dem de møder, når de kommer på sygehuset, yder en professionel pleje og behandling

Kredsformand, Dansk Sygeplejeråd, Nordjylland, Jytte Wester.

Hun mener dog ikke, at patienterne nu skal begynde at frygte et besøg på sygehuset.

- Jeg håber ikke, at sådan en sag giver et forvrænget billede af vores sundhedsvæsen. For patienterne skal have tillid til, at dem de møder, når de kommer på sygehuset, yder en professionel pleje og behandling, lyder det fra Jytte Wester.

I Patientforeningen håber de, at sagen blandt andet får sygehuset til at gennemgå deres ansættelsesprocedurer.

- Hvis det er sket, er det en krænkelse af en persons rettigheder og værdighed, udtaler Kirsten Havemann.​

Herunder kan du høre om hele sagen:

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland