Oprør i gågaden

Udlejere og butiksejere i gågaden i Hjørring har tabt tålmodigheden med kommunen og deres egen handelsstandsforening. Nu forlanger de, at der gribes ind for at stoppe butiksdøden i gågaden.

Ib Mariegaard er talsmand for en selvbestaltet gruppe af utilfredse lejere og udlejere i gågaden i Hjørring.

- Vi har lavet gruppen, fordi vi er nogle stykker, der kan se, at nu er den ved at være gal. Vi kan se, at der står ca. 18 lejemål tomme i Hjørring midtby, siger Ib Mariegaard, udlejer af erhvervsejendomme i Hjørring til TV2/NORD.

Gruppen har haft møde med Hjørring Kommune, uden at der dog kom noget konkret ud af det.

- Jeg kan godt forstå, at når hver anden butik bare står med tomme ruder, så er det ikke så spændende at gå rundt i det miljø. Der har vi politikere en opgave i at skabe et spændende og kreativt miljø, som folk vil trives i, siger formanden for teknisk udvalg i Hjørring Kommune, Jørgen Bing fra SF til TV2/NORD.

Ifølge gruppe er gågaden i Hjørring alt for lang. Derfor skal Østergade igen åbnes for biler.

- Vi skal have lavet noget tilgængelighed således, at kunderne kan komme ind til de handlende, siger Ib Mariegaard til TV2/NORD.

Ifølge Hjørring kommunes egne tal forventede de en nedgang i gågaden på 20 %, i forbindelse med åbningen af Metropol og Bispetorv, men i 2016 skulle omsætningen igen være normal.

- Det er ikke nok. Vi bløder jo ihjel inden 2016. De tal er jo lavet i højkonjunktur-tider. Nu er det jo en ny situation, så nu må vi jo se på, hvad vi kan gøre nu, siger Ib Mariegaard til TV2/NORD.

Normalt er det handelsstandsforeninger, der fører den kamp, gruppen har startet, men Hjørring Handelsstandsforening har erklæret sig neutral i debatten. En holdning der skuffer Ib Mariegaard.

- Jeg er ikke utilfreds med handelsstandsforeningen, jeg vil bare gerne, at de tilgodeser de handlende, de har i byen, slutter Ib Mariegaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland