Oprydning i Danmarks reneste kommune

Foto: Pressefoto- Grønt Råd - Mariagerfjord Kommune

Søndag den 17. april trækker folk i Mariagerfjord Kommune, store som små, i arbejdshandskerne for både by og kyst skal ryddes for affald.

Dåser, papir og plastikposer er ikke noget, der skal ligge og flyde i Mariagerfjord Kommune. De har med mottoet ’Mariagerfjord – Danmarks reneste kommune’, sat et mål, der kræver mange frivillige hænder at nå.  

Det har dog ikke været noget problem i Mariagerfjord Kommune at få frivillige hænder til at samle affald op. Skoler, Børnehaver og grundejerforeninger er alle gået med i kampen om Danmarks reneste kommune. 

Det handler om at være stolt over, hvor vi bor og tage ansvar

- Det handler om at være stolt over, hvor vi bor og tage ansvar for at holde vores hjemegn i god stand, fortæller Alan Phipps, der koordinerer affaldsindsamlingsdagen for Danmarks Naturfredningsforening i Mariagerfjord området.

Mariagerfjord Kommune støtter op om initiativet ved at tilbyde 200 kr. til skoleklasser, der samler affald eller 300 kr. til foreninger, der arrangerer en indsamlingsdag – enten den 17. april eller på et andet tidspunkt.

- Det er en anerkendelse af, at frivillige gør en stor indsats, så arrangørerne har mulighed for at tilbyde en is eller sodavand til dem, der samler ind, fortæller Poul Møller, der er afdelingsleder for Miljø i Mariagerfjord Kommune.

Hvis du ikke er medlem af en forening eller andet, der har arrangeret en skraldeindsamling, har du stadig mulighed for at give en hånd med.  Ved Genbrugspladsen i Hadsund, P-pladsen ved Min Købmand i Arden og det Røde Pakhus på havnen i Hobro, kan interesserede møde op og få udleveret affaldsposer og andet materiale til at være med i indsamlingen.

Opfordringen fra Grønt Råd, der er med til at planlægge dagen, er at møde op og give en hånd med, så det kan blive et smukt forår i i Mariagerfjord i 2016.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord