I første afsnit af "Hjælp kokken med julemaden" laver Mikkel Thellufsen juletilbehør, og du kan se opskrifterne lige her.
Syltet rødbede
- 1 kilo rødbeder koges ca. 40-50 minutter alt efter str. Frigøres for ender og skal inden de skæres i skiver
- 5 dl lagereddike koges op med 250 g sukker og 2 laurbærblade
Rødbedeskiverne lægges i glas og overhældes med den varme eddikelage
Sennep
Sennepspulver evt. fra Colmans røres med vand til passende konsistens, lad den hvile 30 min. Måske skal den have lidt mere vand.
Vand kan skiftes ud med ønsket smag, evt. Portvin el sherry evt.
Mayonnaise
- 2 æggeblommer
- ca 2 dl neutral olie
- salt
- peber
- 1 tsk. Eddike
Æggeblommer, salt, peber og eddike piskes til luftig masse inden olien piskes i lidt ad gangen til mayonnaisen har rette konsistens. Skulle den blive for tyk kan man altid piske dråber vand el eddike i til den igen har dejlig konsistens.
Karrysalat
- 2 dl mayonnaise
- 1 dl creme 18%
- 1 spsk. Hakket kapers
- 1 spsk. Hakket asie
- 1 spsk. Hakket løg
- 2 spsk. Hakket æble, gerne let syrlig æble
- 1 spsk. Karse
- ½-1/1 spsk. Karry pulver
- salt
- peber
Rør det hele sammen i en skål og smag evt. til med salt, peber og karry.