Opskrifter: Hjælp kokken med julemaden

I andet afsnit af "Hjælp kokken med julemaden" laver Mikkel Thellufsen juletilbehør, og du kan se opskrifterne lige her.

Rødkål

1 kg rødkål i strimler

1 dl eddike

2 dl koncentreret solbærsaft

2-3 spsk sukker

lidt salt

 

Kom kålen i kogene vand og lad det koge ca 5 min.

Køl kåln af i kold vand

Kog eddike-sukker og saft op og tilsæt kålen, lad det koge til ønsket konsistens og farve.

Tilsmag evt med orange-andefedt.

Kirsebær sauce

400 g frost kirsebær uden sten

ca 100 g rørsukker

1-1,5 dl vand

vanilje

Stroh rom 5-10 dråber

Majs stivelse til jævning

 

Kom kirsebær-sukker-vand, vanilje i gryden og kog op, jævn med marizena til sauce koncistens og smag til med rom.

 

Brunede kartofler

500 g kogte små kartofler. Evt kogt og pillet dagen før.

1 dl sukker

1 spsk sukker

Kom sukker på panden og lad det smelte til gylden brun, tilsæt smør og lad det skumme af inden kartoflerne tilsættes, lad dem ligge de første par minutter inden omrøring, så der ikke kommer karameller i sukker saucen, vend forsigtig til de er varme.


Seneste nyt

fra Nordjylland