Optakt: Det bliver afgørende i ishockeybraget mellem White Hawks og Pirates

Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks dyster mod hinanden om at komme videre til semifinalen i kampen om det danske mesterskab i ishockey. Særligt tre ting kan blive afgørende for, hvem der vinder serien.

De fleste nordjyske ishockeyfans' hedeste drøm blev til virkelighed, da Aalborg Pirates tirsdag aften valgte at møde Frederikshavn White Hawks i Metal Ligaens kvartfinalerunde. Dermed venter op til syv lokalbrag om en semifinaleplads i kampen om at blive dansk mester i ishockey. Første kamp i serien spilles i Aalborg fredag aften.

Aalborg Pirates kunne via andenpladsen i grundspillet vælge mellem Frederikshavn White Hawks, Rungsted Seier Capital og SønderjyskE, da grundspilsvinderne fra Herning Blue Fox havde taget Herlev Eagles, som kom med i slutspillet på yderste mandat. Her tændte aalborgenserne julelys i øjnene på både spillere, fans og klubkasserer, da valget faldt på de nordjyske lokalrivaler som kvartfinalemodstander.

- Det er fantastisk. Det er godt for sporten og for ishockeyen i Nordjylland. Hvis der ikke skulle blive ishockeyfeber i Nordjylland nu, så ved jeg ikke, hvornår det ellers skulle være, siger den tidligere ishockeyspiller Christian Nordentoft, som i sin karriere spillede for begge nordjyske klubber.

Lokalopgør giver kuldegysninger

At Frederikshavn White Hawks blev Aalborg Pirates' modstander, er ifølge piraternes direktør Thomas Bjuring sket af sportslige grunde. I grundspillet mødte de to hold hinanden fem gange, og her løb aalborgenserne med tre sejre, mens frederikshavnerne to gange vandt over lokalrivalerne. Christian Nordentoft husker tydeligt, hvordan det var at gå på isen i de nordjyske lokalopgør.

- Når man går på banen, så er det med kuldegysninger på armen. Man ved, det spidser til, og at det er nu, det gælder, så jeg kan virkelig unde de drenge, der skal spille, det. Det bliver fedt, siger han.

Christian Nordentoft nåede som aktiv at spille 265 kampe i den bedste danske række. Han optrådte 108 gange for barndomsklubben fra Frederikshavn, før han i 2011 skiftede til Aalborg Pirates, som han spillede 157 kampe for. Den nu 26-årige Nordentoft måtte i 2015 indstille sin karriere, efter at være blevet ramt af sin fjerde hjernerystelse, men han følger stadig Metal Ligaen tæt.

- Jeg synes, det er et spændende og skarpt Pirates-hold, der kommer ind i slutspillet. Hvis de har alle mand klar fra start, så synes jeg, de ser rigtig, rigtig stærke ud. De har en utrolig bredde på holdet, de er skarpe defensivt og så har de en fantastisk målmand, så det er et stærkt Aalborg-hold, vurderer Christian Nordentoft.

Nordentoft: Det kommer til at afgøre serien

Målmændene
- Jeg ser det helt sikkert som nøglen. Tadeas Galansky har stået en fremragende sæson i Aalborg, og det bliver spændende at se, om Christian Larsen eller Thomas Lillie kan give ham kamp til stregen her i kvartfinaleserien.

Defensiven
- Man siger jo, at det er defensiven, der vinder mesterskaber, og det tror jeg også kommer til at vise sig igen i år. 

Frederikshavns offensiv
- Frederikshavn har en skræmmende offensiv. Det er ikke alle spillere, der har fået det til at fungere i løbet af sæsonen, men hvis de får gang i den her i slutspillet, så tror jeg godt, Frederikshavn kan blive en farlig modstander.

Derby kan tænde Frederikshavn

Aalborg Pirates har i hele sæsonen været stærkt kørende, og de lå længe på den andenplads, de endte på. Derudover sikrede klubben sig i januar pokaltitlen, efter at have slået Rungsted i finalen.

Frederikshavn White Hawks har til gengæld været mere svingende i løbet af sæsonen. Holdet havde svært ved at hente point i starten af sæsonen, men fandt formen og spillede sig op i top fire. I grundspillets sidste runder smed høgene dog mange point, og derfor måtte holdet tage til takke med en femteplads i tabellen.

- De har ikke spillet så godt på det sidste, men hvis der er noget, jeg tror kan tænde dem, så er det at ryge ind i et lokalderby. Jeg glæder mig til at se, hvilken forfatning Frederikshavn kommer i. Jeg synes ikke, Frederikshavn er så skarpe defensivt. Det gælder både på målmandsposten og på backsiden. Man har valgt at lade Christian Larsen tage over som førstemålmand efter Thomas Lillie midt i sæsonen, og det skaber trods alt lidt forvirring på holdet, siger Christian Nordentoft.

De fem indbyrdes opgør i grundspillet var ganske tætte. Fire af de fem kampe blev vundet med ét måls forskel, og Christian Nordentoft spår da også en forholdsvis jævnbyrdig kvartfinaleserie, hvor han dog har en favorit.

- Jeg tror, det bliver en tæt serie. Jeg tror ikke, at der er nogle af holdene, der bliver løbet over ende, men jeg synes, at Aalborg står stærkere defensivt, end Frederikshavn gør, og det tror jeg kommer til at være udslagsgivende, så jeg tror Aalborg hiver den hjem, men det bliver nok først efter seks eller syv kampe.

Se hele interviewet med Christian Nordentoft her:

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland