Ordblind må nøjes med computerhjælp

Forældrene til 13-årige Christian Pedersen fra Tårs er frustrerede over, at sønnen nu ikke længere kan få den hjælp, han igennem flere år har fået, på grund af at han er ordblind.

- Det er hårdt som forældre at stå mere eller mindre alene med at hjælpe vores søn til at lære og læse og skrive, og ikke mindst er det hårdt for Christian, som virkelig kæmper for at følge med, siger Niels Pedersen, far til Christian, som går i 6. klasse på Tårs Skole.

Ved årsskiftet fik Christian og hans far besked fra skolen om, at der ikke længere var ressourcer til den specialundervisning, som Christian har fået.

- Vi fik at vide, at lærerne selvfølgelig var kede af det, men på grund af besparelser, så var det slut med den ordning, der betød, at Christian og to andre fra hans klasse nogle gange blev hevet ud af klassen for sammen med en ekstra lærer i ro og mag at arbejde med ordblindheden, fortæller Niels Pedersen.

I stedet har familien nu måttet investere i en computer, som sønnen nu arbejder med både i skolen og hjemme. Ved hjælp af et specielt læse-staveprogram til computeren forsøger Christian Pedersen nu sammen med sine forældre selv at lære sig at læse og stave korrekt.

Skoleleder på Tårs Skole, Kjeld Jakobsen, forstår ikke kritikken, da computerhjælpen ifølge ham blot er en del af den ekstrahjælp, som skolen giver ordblinde elever.

- Vi har måske ikke været gode nok til at informere om, at det jo ikke er et stop for yderligere ekstrahjælp, der er blot tale om en pause. Og det er helt normalt. Dels for at eleverne selv skal arbejde videre og dels for at andre eleverne også kan få hjælp. Men i den konkrete sag er min vurdering, at han får tilbudt mere hjælp inden sommeren, siger Kjeld Jakobsen.

Skolelederen mener, at skolen overholder gældende lov på området, idet der er sat 50 timer af pr uge til elever med særlige behov, og skolen løbende vurderer den ekstra indsats, der sættes ind overfor elever, der har behov for det.


Seneste nyt

fra Nordjylland