Ordfører: - Ingen aktuelle lovplaner om mærkning af katte

Kattens Værn i Aalborg kalder efter lovpligtig registrering af katte, men Venstres dyrevelfærdsordfører meddeler, at en sådan lov ikke er på vej.

Hos Kattens Værn i Aalborg melder man om pladsproblemer og flere aflivninger af katte, der kunne være undgået, hvis man kunne finde deres ejer. Alligevel er der ingen lovpligtig mærkning af kattene på vej, fortæller Venstres dyrevelfærdsordfører, Erling Bonnesen, til TV2 Nord.

- Jeg vil i stedet henvise til den frivillige ordning, hvor man som ejer selv kan registrere sin kat på nettet, så den kan blive fundet igen, siger han. 

Men det er langt fra alle katteejere, der benytter sig af den frivillige ordning. Det betyder, at når Kattens Værn får nye katte ind, har de meget svært ved at finde deres ejer, og det skaber pladsproblemer i katteinternaterne. I flere tilfælde må internaterne aflive kattene, fordi der ikke er plads til dem.

- Vi har i alt 117 katte nu, men har egentlig kun plads til 80 katte. Vi kan slet ikke følge med. Der må gøres noget, så det ikke bliver en tendens, at katte bare dumpes, når de er uønskede, lød det i går, torsdag, fra Dikte Hagstrøm, der er internatsmedarbejder hos Kattens Værn i Aalborg.

En lovpligtig mærkning af kattene vil også sikre, at katteejerne ikke bare skiller sig af med deres uønskede katte, mener hun. 

Lovpligtig mærkning findes allerede ved andre husdyr såsom hunde, men Erling Bonnesen vil ikke kommentere på, hvorfor en lignende lov ikke er på vej til katte.

- Jeg vil henvise til mit tidligere svar omkring den frivillige ordning. Den ordning vil der blive fulgt op på, og den vil blive evalueret, så vi kan finde ud af, om der skal ske mere, siger han.

Tager i ikke den her kritik fra Kattenes Værn alvorligt?

- Jo, selvfølgelig gør vi det. Det er derfor, vi bakker op om den frivillige ordning og opfordrer til, at man bruger den. Vi synes, det er en fin måde at få det startet op på. 

Erling Bonnesen har intet tidspunkt for, hvornår en eventuel evaluering af ordningen vil blive taget op. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland