Ordkraft får penge i fire år

De næste fire år er Ordkraft-festivallen på Aalborg Kommunes budget.

Aalborg kommunes byrådspolitikere har givet ord-og litteraturfestivalen Ordkraft lovning på støtte i 2013 og de kommende tre år derefter. Ordkraft får i hvert af de fire år 150.000 kroner i støtte.

- Det er vi meget, meget glade for. Ikke kun på grund af pengene, men navnlig fordi bevillingen i en sparetid er udtryk for politikernes anerkendelse af den betydning, et arrangement som Ordkraft har for Aalborgs udvikling som kulturby, siger formanden for Foreningens Ordkrafts bestyrelse, Jørgen Pyndt.

Han fik meddelelsen om den kommunale bevilling umiddelbart efter budgetforhandlingernes afslutning af skole-og kulturrådmand Anne-Dorthe Krog, og optagelsen af Ordkraft på budgettet var kulminationen på længere tids kontakt og forhandlinger. De begyndte umiddelbart efter afslutningen af festivalen i april 2012 - og at de endte så positivt kom lidt bag på formanden.

- Undervejs havde jeg fået signaler om, at det lå tungt med at få en bevilling igennem på grund af de nedskæringer, politikerne måtte gennemføre på andre områder for at få enderne til at nå sammen. Derfor er jeg glad for, at man alligevel fandt plads til en ny kulturbevilling. Det signalerer vilje til at støtte nye initiativer, der når bredt ud med en høj kvalitet, siger Jørgen Pyndt.

De 150.000 kommunale kroner er et betydeligt skridt på vejen mod at få festivalen i april 2013 fuldt finansieret - og den kendsgerning, at Ordkraft i de følgende tre år er optaget på budgettet med et tilsvarende beløb betyder, at folkene bag festivalen har "fast grund under fødderne" ved opstart og planlægning af kommende festivaler.

Flere nyheder fra TV2 Nord