Ordrer vælter ind til danske skibsværfter

Efterårets DanFish messe mærker markant fremgang inden for erhvervet, og såvel danske som udenlandske værfter er klar til at indtage messen, der er tæt på udsolgt.

Efterspørgslen på nye fartøjer til fiskeriet er støt stigende, og derfor har de danske skibsværfter fulde ordrebøger. Til efterårets DanFish messe i Aalborg mærkes den store efterspørgsel ved, at der deltager mange danske værfter samt værfter fra Norge, Tyrkiet, Spanien og Baltikum.

I dag hersker der en ny optimisme i fiskeindustrien med fremgang i investeringer i nye fartøjer, som skal udnytte sunde fiskebestande, stærke kvoter og en støt stigende efterspørgsel på fisk og skaldyr.

Messen DanFish International, der finder sted i Aalborg Kongres & Kultur Center hvert andet år, samler altid et bredt udbud af services og produkter til den internationale fiskeindustri fra både danske og udenlandske virksomheder, der deltager som udstillere på messen.

Denne gang er udstillingsarealet på messen allerede meget tæt på udsolgt.

- Det skyldes ikke mindst den generelle optimisme i fiskeriet og dermed behovet for om- og nybygninger af fartøjer. Netop fordi efterspørgslen på nye fartøjer er stor, deltager flere skibsværfter på messen end nogensinde før, lyder vurderingen fra Aalborg Kongres & Kultur Center.

Karstensens Skibsværft fra Skagen er en af de garvede kræfter inden for skibsbyggeri og har en imponerende ordrebog med ordrer fra både Storbritannien, Irland, Norge og Danmark. Vestværftet ApS fra Hvide Sande har aldrig haft så travlt som nu med nybyggerier for kunder fra Storbritannien, Irland, Holland, Norge og Danmark, og for at følge med alle de nye ordrer, har de placeret nye byggeprojekter hos andre værfter.

- DanFish er en af de allerbedste fiskerimesser, og da den finder sted i vores baghave, er det en selvfølgelighed, at vi deltager som udstiller. Vi ser frem til at møde vores gamle kunder, men forhåbentlig også nogle nye, siger direktør og skibsingeniør Kent Damgaard fra Karstensens Skibsværft.

Udover de danske værfter, har messen også tiltrukket værfter fra Norge, Tyrkiet, Spanien og Baltikum. Og da efterspørgslen efter fiskefartøjer er stigende, deltager både værfter med speciale i nybygninger såvel som værfter hvor reparationer- og ombygningsarbejde er i fokus.

- Nogen af dem deltager på DanFish International for første gang og dette er en klar afspejling af fiskeindustriens stigende tro på fremtiden, fordi kvoterne er gode, indtjeningen i fiskeriet er i vækst og efterspørgslen på kvalitetsfisk og -skaldyr bliver ved med at stige. Det betyder dog ikke, at DanFish kun har fokus på skibsbyggeri. Messen er et internationalt mødested, hvor producenter og andre leverandører til fiskerisektoren kan komme i kontakt med kunder fra hele verden, og DanFish tiltrækker besøgende og udstillere, som repræsenterer alt fra de helt små virksomheder til de helt store og alt derimellem, skriver Aalborg Kongres & Kulturcenter i en pressemeddelse.

DanFish International foregår i Aalborg Kongres & Kultur Center 11., 12. og 13. oktober 2017.


Seneste nyt

fra Nordjylland