Organist i Skagen Kirke overflødiggjort

 Organist i Skagen Kirke overflødiggjort

Som et helt nyt tiltag ved dette års Skagen Festivalen var der fredag eftermiddag spillemandsmesse i Skagen Kirke. Det betød, at organisten blev arbejdsløs for en dag, selv om hun gerne ville have haft en finger med i spillet.

Der var stuvende fuldt til - ikke rock i synagogen - men spillemandsmusik i Skagen Kirke. Ikke noget med at synge de sædvanlige salmer, og ingen orgelmusik til gudstjenesten. Nu skulle piberne have en anden lyd.  Organistens stol var derfor tom.

- Det føles mærkeligt, og jeg har da også forsøgt at få bare en smule orgelmusik indføjet i gudstjenesten, men nej, siger en smilende organist Jette Ploughede til TV2/NORD.

Meget af det der plejer at være til en gudstjeneste - bøn, evangelielæsning, prædiken, altergang, velsignelse og som i dag barnedåb  - var der ikke rørt ved. Det var sangen og musikken, der var anderledes. Komponeret med udgangspunkt i dansk folke- og dansemusik af Ivan Bjerre Damgård og Michael Sommer.

- Gode gamle Luther sagde "hvorfor skal Djævelen altid have den gode musik for sig selv", og det kan han jo have ret i. Den musik man har et forhold til, kan man lige så godt bruge i kirken også, sagde komponist Ivan Bjerre Damgård.

De to komponister og spillemænd, synes gudstjenester er alt for ensformige, og derfor måtte organisten "fyres". Hun fik dog lov til at synge med i Fladstrandkoret under gudstjenesten.

SE MEGET MERE I TV2/NORD FREDAG KL. 19.30


Seneste nyt

fra Nordjylland