Orla Hav forklarer middag i brev til folketingspolitikere

 Orla Hav forklarer middag i brev til folketingspolitikere

Regionsrådsformand Orla Hav sender nu et brev til Folketingets Kommunaludvalg, hvori han fremhæver en række forhold om sagen om de nordjyske regionalpolitikeres budgetmiddag. Med brevet ønsker Orla Hav at give folketingspolitikerne et bredere grundlag for

I december skulle Forberedelsesudvalget for den nye region Nordjylland have været til middag på Comwell i Rebild. Arrangementet blev imidlertid aflyst, da der blev rejst tvivl om hvorvidt arrangementet var inden for rammerne af almindelig praksis i regioner og kommuner.

Midt i marts afleverede direktøren for den nordjyske statsforvaltning, Claus Rosholm, sin redegørelse til Indenrigs- og Sundhedsministeriet om Forberedelsesudvalgets udflugt til juleshowet på Comwell.

Indenrigs- og sundhedsministeriet skal nu fremlægge sagen for Folketingets Kommunaludvalg, som i sin tid bad om at få budgetmiddagen belyst. For at give politikerne et bredt grundlag sender Orla Hav nu alle sagens akter direkte til udvalget.

- Med vores brev vil vi slå tre ting fast. At der er et klart og legitimt formål med arrangementet, at der i situationen kunne ses bort fra snævre tidsmæssige sammenhænge, og at arrangementet med en udgift på 835 kr. pr. person ligger i et rimeligt leje, siger Orla hav

- Samtidig vil vi gøre udvalget opmærksom på, at Claus Rosholms udtalelse til Nordjyske Stiftstidende 10. december 2006, hvori han siger: " Var det sket en uge eller måske to efter budgettets vedtagelse, havde jeg næppe rynket et bryn", fortsætter han.

Region Nordjylland har bedt Claus Rosholm om at gøre kommunaludvalget særligt opmærksom på denne udtalelse. Dette har ikke kunnet lade sig gøre, men direktøren har oplyst, at det står regionen frit for at sende materiale direkte til udvalget

- Det har vi så valgt at gøre. Vi mener, at udtalelsen fra Claus Rosholm er meget væsentlig og bør komme til politikernes kendskab. Den viser, at det er den tidsmæssige forskydning, som er sagens kerne.

- I Claus Rosholms efterfølgende redegørelse er argumentet om tiden kun et blandt mange. Det efterlader os med et indtryk af, at Statsforvaltningen efterfølgende forsøger at få argumenterne til at passe. Det er i øvrigt i samme redegørelse, at Statsforvaltningen skifter standpunkt i spørgsmålet om lovligheden af kommunale afslutningsarrangementer, siger Orla Hav.

Regionsrådsformanden håber nu, at sagen snart vil få en afslutning.

- Vi har nu oplyst sagen så godt vi kan og er kun interesserede i at komme videre. Vi mener stadig, at arrangementet var i orden, men ingen kan være tjent med fortsat mudderkastning, siger Orla Hav.


Seneste nyt

fra Nordjylland