Orla Hav: Noget er rivende galt

Noget er rivende galt i systemet, når forældrene får en så dårlig behandling, lyder det fra det socialdemokratiske, nordjyske folketingsmedlem.

Orla Havs udtalelse kommer efter, han torsdag på Christiansborg mødtes med en delegation af nordjyske frustrerede forældre.

Sådan et møde gør et stort indtryk. Det er en flok klemte forældre, der kæmper deres børns kamp mod kommunen, siger Orla Hav (Socialdemokratiet).

En række nordjyske forældre til handicappede børn føler sig svigtet af Jammerbugt Kommune. I dag var de så indkaldt til møde på Christiansborg for at fremlægge deres kritik.

I alt 10 familier er gået sammen om at klage over kommunen til Folketinges socialudvalg. Klagerne går på, hvor svært det er at få fat i kommunen, at kommunen ikke dækker merudgifter, som forældrene har for at kunne passe deres børn og at sagsbehandlingen tager urimeligt langt tid.

Dertil kommer, at Jammerbugt Kommune ifølge forældrene ikke foretaget en individuel vurdering i hver enkelt sag, men i stedet oplever forældrene, at kommunen generaliserer.

- Jeg kan ikke finde ud af. om det er rod eller en bevidst nedprioritering af hele området. Det må kommunen svare på. Men noget er rivende galt, når det viser sig, at Jammerbugt Kommune ikke efterlever Ankestyrelsens afgørelser, siger Orla Hav.

Han understreger, at Jammerbugt Kommune skal efterleve sociallovgivningen, der blandt andet betyder, at borgere har krav på, at der finder en konkret og individuel vurdering sted i hver sag.

- Jeg vil gerne understrege, at helt nede på jorden og af hensyn til de forældrene her er borgere, der er klemt i forvejen og har et barn med et handicap, de har en svær og vanskelig dagligdag i forvejen, at  det skal vi ikke gøre sværere fra offentlig side, siger Orla Hav.


Seneste nyt

fra Nordjylland