Orskov Yard: Svendebrev til tre lærlinge på én gang

Tre skibsmontørlærlinge har fået overrakt svendebrev af direktør Christina Ørskov, Orskov Yard.

Victor Hyttel Blokhus, Mads Normann Kristensen og Benjamin Ebbesen Mørch er alle blevet tilbudt ansættelse efter endt uddannelse og har fået deres svendebrev, og de glæder sig meget til at komme i gang.  

- Vi påtager os et ansvar for at uddanne lærlinge, da der er et stort behov for arbejdskraft både nu og i fremtiden. Hos os er det desuden kutyme at lærlingene oftest bliver tilbudt ansættelse efterfølgende, hvilket gerne skulle hjælpe med at gøre det til et attraktivt sted at søge arbejde, siger direktør Christina Ørskov, Orskov Yard.

Hos Orskov Yard er man del af en rotationsordning, hvor man har mulighed for at prøve kræfter i en anden virksomhed. Det bliver nemlig planlagt således, at hvis der opstår et særligt behov for ekstra arbejdskraft, så samles kræfterne. 

- Vi har været meget glade for at få indsigt i de andre virksomheder. Orskov Yard er ikke en produktionsvirksomhed, og derfor har det været gavnligt at få indsigt i, hvad de andre virksomheder laver. Derudover har det også været sjovt at mødes med de andre lærlinge i ordningen, siger de tre nyuddannede lærlinge.

Skibsmontøruddannelsen er en kombination af maskinarbejder og rørlægger. Victor og Benjamins fædre arbejder også hos Orskov Yard og Mads er tredje generation, så de har selvfølgelig fået kendskab til uddannelsen og virksomheden hjemmefra. 

For at blive skibsmontør skal man i lære i et et halvt år samt 20 uger på skoleophold. De tre lærlinge er startet på grundforløbet sammen og er nu også færdige samme dag.

- Deres mestre er meget stolte af deres lærlinge, skriver Orskov Yard i en pressemeddelelse 

Der starter allerede nye lærlinge op i næste uge og igen 1. januar 2019 hos Orskov Yard A/S.


Seneste nyt

fra Nordjylland