Øster Hurup strand er godkendt

03:08

Foto: Iben Hedemann

1 af 2

Vi fortsætter vores sommerserie, hvor vi besøger de nordjyske strande. Fredag gik turen til Øster Hurup.

Sommervarmen har ramt østkystens perle, Øster Hurup. Den gamle fiskerbys indbyggertal mangedobles om sommeren, og derfor er stranden også velbesøgt. Men er den et besøg værd?

Vi lader gæsterne vurdere stranden efter fire parametre:

Ishuset - ligger det i nærheden, og hvordan smager isene?

Er der rent og nydeligt på stranden, eller flyder der med skrald?

Hvad med sandet - er det fint eller fyldt med sten?

Og selvfølgelig vandet - er det rent og er temperaturen godkendt?

Da vores kollegaer glemte badedyrene på stranden i Klitmøller, uddeler vi i stedet karakter i isvafler, hvor én isvaffel er meget ringe, mens 5 isvafler er helt fantastisk. Rygtet siger nemlig, at netop isvaflerne skulle være helt fantastiske i Øster Hurup. Og det er gæsterne på stranden helt enige i. Alle giver topkarakter til Vaffelhusets is.

Det lader altså til, at ishuset i Øster Hurup er værd at kigge forbi, men husker folk så også at smide servietterne i skraldespanden? Det er ikke alle, der mener, at stranden altid er ren nok. En fortæller, at gæsterne generelt er dårlige til at tage deres affald med.

Generelt er folk dog tilfredse med rengøringen, og det samme gælder sandet. Nogle af børnene døjer med at få strandskaller i fødderne, men den fine sandkvalitet får megen ros.

En tur i bølgen blå er obligatorisk, når man er på stranden, og på stranden i Øster Hurup kan man gå rigtig, rigtig langt ud, før vandet når længere op end til knæene. Havet roses for at være børnevenligt, mens der er lidt for meget tang.

Efter en dag på stranden er det tid til at uddele isvafler. Netop isene fremhæves, mens et minus er skrald på stranden. Alligevel scorer Øster Hurup en flot karakter. Vores kompetente dommerpanel idømmer stranden fire ud af fem isvafler.

Flere nyheder fra TV2 Nord