Ostindiefareren til Frederikshavn

Nordjylland får fornemt besøg til sommer, når det svenske handelsskib kommer til Frederikshavn.

Det blev bygget første gang i 1738, men sank ud for Göteborgs kyst syv år senere. Nu kommer Ostindiefareren atter på søen igen - og til sommer kan alle maritimt interesserede nordjyder se alle 1250 ton af skibet til Tordenskiolddagene i Frederikshavn.

- Jeg synes jo, det er fantastisk. Det er et skib, som også større byer skal bruge masser af kræfter på at få til at komme forbi. Så det er ret unikt, at vi har fået det til Frederikshavn, siger direktør i Fonden Tordenskiold, Jan Michael Madsen, til Tv2/Nord.

Skibet, der besøger Nordjylland, er den anden kopi af Ostindiefareren. Ligesom originalen har det 10 kanoner, og dem bliver der god brug for i Nordjylland.

- Nordjyllands østkyst kommer til at se det største veritable søslag siden Tordenskjolds tid, når Ostindiefareren ankrer op og angriber fladstrand, og en lille flåde på fem skibe fra Tordenskjolds orlovseskadre vil slå svensken tilbage, siger Jan Michael Madsen om søslaget, der kommer til at finde sted i forbindelse med Tordenskiolddagene i Frederikshavn 23. - 26. juni.


Seneste nyt

fra Nordjylland