Oticon flytter lager til Polen: 85 fyres

Foto: TVMidt-Vest

DGS Thisted, Oticons høreapparatfabrik, flytter lagerfunktionen fra Thisted til Polen.

DGS Thisted, Oticons høreapparatfabrik, har mandag varslet afskedigelsen af 85 medarbejdere. Årsagen er at lagerfunktionen flyttes til Polen som William Demant-koncernen allerede er centreret omkring.

Fyringerne omfatter 50 lagermedarbejdere og 35 produktionsmedarbejdere, hvis funktioner også bliver flyttet til Polen.

- I DGS Thisted har vi over en årrække bevæget os fra ren volumenproduktion til i stigende grad at blive en vidensfabrik, hvor fokus er på at understøtte koncernens introduktion af nye produkter. Som et led i denne udvikling bliver nogle lokale funktioner nu overflyttet til Polen, hvilket desværre medfører, at vi i Thisted skal sige farvel til ca. 85 medarbejdere, hvoraf nogle har arbejdet for os i rigtigt mange år, udtaler Peter Finnerup, produktionsdirektør i William Demant.

Koncernen forventer dog at omstillingen vil skabe nye arbejdspladser i Thisted. Blandt andet inden for projektledelse og global supply planning.

- At afskedige dygtige og dedikerede medarbejdere er aldrig en let beslutning, selvom den er taget for at sikre William Demant-koncernens samlede udvikling og dermed i sidste ende mange tusind ansattes fremtid, siger Peter Finnerup.

Flere nyheder fra TV2 Nord