Otte gode grunde til ny politiskole i Aalborg

Udover den nye politiskole i Jylland indeholdte politireformen også ændringer i politiets grunduddannelse. Foto: Arkivfoto (Lone Vad Dam)

01:41

Flere nordjyske kommuner kæmper om politiskolen.

1 af 2

Aalborg Kommune har fundet otte attraktive lokaliteter til en ny politiskole, hvor flere steder er direkte indflytningsklar. Forslagene er nu sendt af sted til Bygningsstyrelsen.

I efteråret vedtog de på Christiansborg et politiforlig.  I forliget indgår at der skal laves en ny politiskole i det vestlige Danmark, men hvor skolen præcis skal ligge, er ikke besluttet. Så kampen om politiskolen er gået ind. 

Aalborg Kommune har fundet hele otte grunde, som de mener, er attraktive lokaliteter for den nye politiskole. Ud over Aalborg kæmper mange andre jyske byer også om at få politiskolen til at flytte ind i deres kommune.  

- Aalborg er en succesrig uddannelsesby med 45.000 studerende, hvor politiskoleeleverne vil blive en del af en attraktiv, ung og levende uddannelsesby. Vi har fundet nogle virkelig interessante steder i Aalborg, som opfylder politiets krav, og flere af lokaliteterne er direkte indflytningsklar, siger borgmester Thomas Kastrup Larsen. 

Aalborg Kommune er i konkurrence med flere andre byer i Vestdanmark, men borgmester Thomas Kastrup-Larsen mener, at Aalborg Kommune har stærke kort på hånden.

Jeg ser det som en stor fordel, at Aalborg har Danmarks største kaserne og uddanner allerede hele landets militærpoliti til hæren, søværnet og flyvevåbnet. 

- Jeg ser det som en stor fordel, at Aalborg har Danmarks største kaserne og uddanner allerede hele landets militærpoliti til hæren, søværnet og flyvevåbnet. Det er også en gevinst, at Aalborg Sportshøjskole tilbyder forberedelsesfag til Politiskolen, og jurafag på Aalborg Universitet kan hurtigt tilrettes specifikke behov på Politiskolen.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår der træffes en afgørelse for, hvor Politiskolen placeres, men Thomas Kastrup-Larsen er klar til at byde elever og undervisere velkommen til byen, hvis valget falder på Aalborg.

- Det vil være en stor glæde for hele Aalborg Kommune at huse politiskolen, og vi er mere end klar til at byde velkommen til Aalborg, siger Thomas Kastrup-Larsen. 

Det nye uddannelsescenter skal rumme: 

  •  Grunduddannelse af politibetjente
  • Efter- og videreuddannelser i form af politifaglige specialuddannelser, specialiserede diplomuddannelser og lederuddannelser

 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord