Sparerunde på NORDJYSKE Medier: Otte har fået en fyreseddel

NORDJYSKE Medier har nedlagt ni stillinger. Otte medarbejdere er blevet afskediget, imens én medarbejder er gået frivilligt. Det har fået kollegerne til at udvandre fra mediehuset.

I dag kunne de ansatte på NORDJYSKE Medier for alvor mærke konsekvenserne af de seneste to års faldende annonceindtjeninger.

Otte medarbejdere har nemlig fået en fyreseddel, imens én person har taget en frivillige fratrædelse.

Blandt de otte fyrede er to fotografer og seks journalister, hvoraf én af dem er tillidsmandbeskyttet.

TV2 Nord har både talt med ledelsen, fællestillidsrepræsentant Merete Ejsing Horn, nogle af de fyrede og deres kolleger, men ingen ønsker på nuværende tidspunkt at udtale sig til citat.

Merete Ejsing Horn fastslår dog, at sparerunden nu er afsluttet.

Kolleger i oprør

Sparerunden kommer ikke som noget chok for medarbejderne i mediehuset. Den 13. februar meddelte ledelsen nemlig, at der inden den 1. marts vil blive nedlagt 12 redaktionelle stillinger på ugeaviserne og foto, fordi den faldende annonceindtjening har tvunget mediehuset til at stramme produktionen.

Alligevel er de otte fyredes kolleger i oprør, efter de i dag fik meldingen om, hvem der er fyret.

Ifølge TV2 Nords oplysninger er det især fyringen af den tillidsbeskyttede kollega, der overrasker kollegaerne. Det har fået dem til at udvandre fra mediehuset og nedlægge dagens arbejde.

Det betyder, at det kun er praktikanter og ledelsen, der er på mediehuset i dag, og det er endnu uvist, om der udkommer en avis i morgen.

99.000 ugentlige aviser sløjfes

Som et led i sparerunden sløjfer NORDJYSKE Medier 99.000 ugentlige aviser, og man lukker ugeavisen i Hanstholm.

Samtidig lægges Svenstrup-avisen under netmediet aalborg:nu, Østhimmerland lægges under Aalborg-avisen, og Rold under Hobro. Dronninglund og Hals vil fremover få samme avis.

Nye tiltag: Digitalt team

Udover de konkrete nedlæggelser af stillinger, planlægger man hos NORDJYSKE Medier også at styrke andre områder.

Et nyt digitalt team på fire medarbejdere skal være med til at styrke de nærlokale.

Også tilbage i 2016 gennemførte NORDJYSKE Medier en sparerunde. Dengang skulle der skæres 15 fuldtidsstillinger. Avisen undgik dog dengang fyringer takket være frivillige fratrædelser og andre besparelser.

Medarbejderne på Nordjyske er gået hjem i protest mod fyringer

Seneste nyt

fra Nordjylland