Otto bliver foreløbig

 Otto bliver foreløbig

Tvangsfjernet dreng med statsborgerskab i Estland bliver foreløbig på døgninstitution i Himmerland. Selv om han gerne vil hjem til Tallin, hvor han bor

Efter et møde med den tvangsfjernede 15-årige dreng, Otto Brull, lover Estlands ambassades konsul i Danmark, Valdo Helmalaid, fortsat at kæmpe for at drengen kommer hjem, sådan som ambassaden har krævet det.

- Otto har udtrykt over for mig, at han gerne vil hjem. Det vil vi fortsat hjælpe ham med. Men vi vil ikke fjerne ham med magt. Ambassaden er hele tiden i kontakt med Aalborg Kommune, der har tvangsfjernet ham, mens han var på ferie hos sin mor. Så nu håber vi på en fredelig løsning ad diplomatiets vej, siger konsul Valdo Helmalaid til TV2/NORD.

Otto, der til daglig bor hos sin storesøster i Estlands hovedstad Tallin, er anbragt på No Name i Himmerland fordi Aalborg Kommune - i følge moderen - mener, at hun er både skizofren, farlig og ude at stand til at tage vare på drengens opdragelse.

- Uanset statsborgerskab skal vi tænke på barnets tarv, sagde rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune, Mai-Britt Iversen (Soc.dem), i går i TV2/NORD.


Seneste nyt

fra Nordjylland