Over 100 vidner i Solhaven-sagen

Mere end 100 vidner skal afgive forklaring i sagen om vold og ulovlig tvang på opholdsstedet Solhaven i Farsø.

Der er afsat hele 40 retsdage til at få de mange sager belyst ved Retten i Aalborg. Sagen er mod 12 personer, der tilsammen er tiltalt for 75 forhold af vold og ulovlig tvang mod i alt 21 unge. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Det er et komplekst og tidskrævende forløb, fordi så mange er involveret. Alle vidner skal først afhøres af anklageren, og herefter har de 12 tiltaltes forsvarere mulighed for at stille spørgsmål til vidnet, siger anklager Lene Lentz.

De fleste af tiltalerne handler om forskellige former for vold, fx knytnæveslag, knæspark og halsgreb, og anklagemyndigheden har valgt at rejse tiltale for grov vold. Alle forhold er sket mellem 2005 og 2012.

- Vi har rejst tiltale for grov vold, fordi vi mener, at volden har karakter af mishandling," siger den ansvarlige anklager ved Nordjyllands Politi, Lene Lentz. Nu skal sagen for retten, og vi skal høre forklaringerne fra de tiltalte og vidnerne, og så er det op til retten vurdere, om de tiltalte er skyldige.

Anklageskriftet indeholder desuden flere tilfælde af ulovlig tvang, fx at tvinge en person til at gå rundt i længere tid kun iført underbukser eller sidde på en lille skammel i mange timer, ligesom der er forhold i anklageskriftet, der vedrører vidnetrusler.


Seneste nyt

fra Nordjylland