Overblik: Da Fjerritslev stod i flammer

Efter næsten to måneder med i alt 23 brande i Fjerritslev-området blev en mulig gerningsmand anholdt mandag. Vi kigger tilbage på de to måneder hvor Fjerritslev stod i flammer.

Mandag blev en 33-årig mand fra Fjerritslev anholdt og sigtet for at stå bag 23 tilfælde af brandstiftelse i Fjerritslev-området siden starten af oktober, og tirsdag aften blev han varetægtsfængslet i foreløbig tre uger mens Nordjyllands Politi fortsætter den omfattende efterforskning af de mange brande i sommerhuse, halmlagre, affaldscontainere og træskure.

Anholdelsen og sigtelsen af den 33-årige varsler, hvis han findes skyldig i de mange forbrydelser, enden på et næsten to måneder langt forløb med hyppige brande i og omkring Fjerritslev og den utryghed de mange brande medførte hos borgerne.

Det lange forløb tager sin begyndelse i starten af oktober hvor fem sommerhuse i Slettestrand-området på få dage brænder ned. Kort tid efter brænder endnu et sommerhus i nærheden og med seks sommerhusbrande på kort tid i det samme område breder frygten for, at der er tale om påsatte brande sig.

Den 20. oktober brænder en fiskekutter på Thorupstrand og resten af måneden bliver både halmlagre og sommerhuse.

Da oktober bliver til november, er der endnu ingen spr af en gerningsmand, men brandene bare fortsætter og fortsætter. de lokale brandmænd arbejder i døgndrift og politiet tilstedeværelse i Fjerritslev intesiveres samtidig med at den omfatetnde efterforskning af de allerede mange brande foregår.

Landmænd i lokalområdet frygter, at deres halmlager bliver brandstifterens næste mål og landbrugsorganisationen LandboNord overvejer at udlove en dusør for oplysninger, der kan føre til gerningsmanden. Tanken bliver dog droppet igen.

Helt frem til den 19. november har de mange brande kun forårsaget materiel skade, men den 20. november ændrer det sig. En 89-årig kvindes stråtækte hjem bliver sat i brand, og den 89-årige bliver kun reddet ud fordi husets tyverialarm tilkalder hendes barnebarn.

Efter 23 brande, der startede i sommerhuse, bevægede sig ind i Fjerritslev by og til sidst var ved at koste menneskeliv offentliggjorde Nordjyllands Politi overvågningsbilleder af en mand, de formodede havde en rolle i sagen. Der var tale om den 33-årige, som blev genkendt af flere borgere og kort efter den offentlige efterlysning blev manden anholdt om sigtet.

I videoen ovenfor denne artikel kan du se billeder fra hele forløbet og høre både politiet og lokale borgere udtale sig om den eskalerende række af forbrydelser.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland