Overblik over Serritslevfamilien

Foto: TV2/Nord

De 10 børneofre i Serritslevsagen er spredt i plejefamilier og institutioner. Farens ældste datter på 21 år bor dog på Sjælland. På tirsdag falder dommen i den sag, som hele Danmark har fulgt tæt i de seneste måneder.

Faren på 42 år kræves idømt forvaring på ubestemt tid, mens moren på 37 år kræves i fængsel ikke under seks år. De er begge er kendt skyldige i vanrøgt, grov vold og ulovlig tvang. Faren også i sexovergreb.

Mens forældrene venter på deres straf, der fastsættes tirsdag aften, er de 10 sammenbragte Serritslevbørn spredt i blandt andet familiepleje og institutioner rundt omkring i Nordjylland.

- M, pige, 21 år - farens biologiske datter og den, der startede sagen ved at flygte fra Serritslev ved Brønderslev til Sjælland. Blev sexmisbrugt af sin far og udsat for grov vold og indespærring. Bor i dag i Ringsted tæt ved sin mor.

- M, dreng, 19 år - biologisk søn til moren. Bor til leje hos plejefamilien, som tog imod de mange børn straks ved tvangsfjernelsen af alle børn sidst i februar 2010.
 
- L, pige, 16 år - morens datter fra et tidligere forhold. Blev voldtaget af sin stedfar over 30 gange, siger Byretten i Hjørring. Bor på institution nær Brovst i Nordjylland.

- J, dreng, 13 år - fælles søn: Blev blandt andet opfordret til at tisse sin stedsøster M i munden. Bor på institution sammen med P.

- P, dreng, 12 år - fælles søn. Blev banket jævnligt af sin far, bor på institution sammen med J.

- F, dreng, 10 år - fælles søn. Ofte tævet af sin far. Bor i dag på institution sammen med sin stedsøster L.

- A, pige, 8 år - fælles datter. Slået af sin far og opfordret til at mishandle sin stedsøster M. Bor i plejefamilie sammen med D og S.

- B, dreng, 6 år - fælles søn. Opfordret til at slå sin stedsøster M. Bor på institution for sig selv.

- D, dreng, 4 år - fælles søn. Blev fundet i særdeles uhygiejnisk tilstand med indtørrede sår efter mangelfulde bleskift. Bor i plejefamilie med storesøster A og lillebror S.

- S, dreng, 2 år - fælles søn. Dårlig hygiejnisk tilstand med sår på numsen, da han blev fundet. Bor i plejefamilie med storesøster A og storebror D.

Et faldefærdigt hus solgt af den kendte handelsmand Låsby-Svendsen var boligen, da politiet i februar 2010 anholdt Serritslevparret med tilsammen 10 børn på ejendommen i Serritslev ved Brønderslev. Ejendommen i Serritslev er nu revet ned efter at være erklæret uegnet som menneskebolig.

Sagen startede, da mandens datter på i dag 21 år anmeldte farens seksuelle misbrug af hende og vanrøgt af de andre børn i familien. Manden har syv børn med den dømte hustru.

Pigen flygtede fra hjemmet i Serritslev i begyndelsen af februar 2010 og tog toget hjem til sin mor på Sjælland. Så rullede sagen.

Parret har under retssagen konstant nægtet sig skyldige i samtlige anklager. Moren har anklaget manden for at stå bag de voldelige angreb mod børnene.

Serritslevsagen har sat nyt fokus på kommunernes svigt over for de såkaldte nomadefamilier.

 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord