Overfyldt klædeskab? Disse ting skal du skille dig af med

Mandag aften gav stylist Mia Hausted gode råd til at få ryddet op i sin garderobe i TV2 Nords livsstilsmagasin, Nordliv.

De fleste kvinder kender det kun alt for godt: Tøjet ligger i store, uoverskuelige stakke på hylderne. Bøjlerne bugner af kjoler, bukser, bluser og nederdele. Der er alt for meget i klædeskabet - alligevel synes man aldrig, man har noget tøj at tage på, og så svinger man igen-igen dankortet i en tøjbutik.

Sådan er det i hvert fald for Kathrine Skovsgaard fra Aalborg. Hun arbejder som eventmanager og har efterhånden helt opgivet at rydde op i eller holde styr på sit temmelig uoverskuelige klædeskab. Her hober tøjet sig op, og flere af tingene har stadig prismærke på - for Kathrine Skovsgaard har aldrig brug det.

Derfor har hun inviteret TV2 Nords livsstilsprogram Nordliv og en stylist, Mia Hausted, indenfor for at få hjælp til at rydde ud i de mange kilo beklædning.

Tre simple regler

For stylist Mia Hausted er Kathrine Skovsgaards rodede klædeskab ikke noget fremmed syn. 

- Vi har en tendens til bare at købe og købe og købe, men vi glemmer at smide ud, når vi har købt nogle nye ting, siger Mia Hausted mandag aften i Nordliv.

Til at løse pladsproblemet og komme i gang med at skille sig af med nogle af de beklædningsgenstande, man måske ikke har nænnet at røre indtil nu, har hun tre simple regler:

  1. Har du ikke haft tøjet på i et halvt år - ud med det.
  2. Er det gammelt og slidt, og er der huller i det - ud med det.
  3. Passer det ikke i størrelsen, er det for stort eller for småt - ud med det.

Begræns dig

Og med de regler i baghovedet går hun og Kathrine Skovsgaard i gang med at rydde op i de mange bunker med farverige striktrøjer og cardigans, kjoler og ikke mindst grå t-shirts.

quote Når du køber noget nyt, for eksempel en ny kjole, så skal du samtidig smide noget gammelt ud.

Mia Hausted, stylist

- Bare lige med et hurtigt blik her kan jeg se, at du jo har ret mange grå t-shirts..., siger Mia Hausted og hiver en god stak ud af skabet.

- Ja, men så er der jo én med u-hals og én med v-hals, og de er i forskellige længder og bredder, forsøger Kathrine Skovsgaard at indvende.

Men den slags argumenter bider Mia Hausted ikke på:

- Når alt kommer til alt, minder de jo bare rigtig meget om hinanden. Og jeg tænker ikke, at du har brug for fem-seks forskellige grå t-shirts. Jeg vil måske sige to.

Nyt ind, gammelt ud

Samme behandling får Kathrine Skovsgaards mange grå kjoler, som hun har samlet sig gennem årene. Selv om de er forskellige i materialer og snit, er der ifølge Mia Hausted ingen grund til at samle sig syv stort set ens kjoler.

- Når du køber noget nyt, for eksempel en ny kjole, så skal du samtidig smide noget gammelt ud, lyder Mia Hausteds huskeregel.

En regel, Kathrine Skovsgaard nok også mener, at hun har hørt på et tidspunkt, men bare glemt at efterleve. Hvordan det gik med oprydningen i hendes klædeskab, kan du se i klippet øverst i artiklen.


Seneste nyt

fra Nordjylland