Overfyldt sygehus ramt af Roskildesyge

De mange der er faldet på de glatte veje og fortove siden nytår fylder sygehusene op. I Hjørring slås personalet oven i købet med Roskildesyge på den afdeling hvor de mange patienter med brækkede arme og ben ligger.  

Anne Merete Westerdahl faldt i onsdags og brækkede benet da hun forsøgte at slæbe skraldeposen ud til vejen. Kort efter blev hun kørt på skadestuen.

- Det var kaotisk. Hele modtagelsen var fyldt op med mennesker, så de måtte sætte ekstra bænke og stole ind, siger Anne Merete Westerdahl fra Hjørring til TV2/NORD.

Siden nytår har skadestuen på sygehus Vendsyssel taget imod 756 nye patienter mod 346 i samme periode sidste år. De mange nye patienter tærer på ressourcerne.

- Vi løb tør for stålskinner til håndledsbrud for nogle dage siden, så vi måtte operere på andre måder, siger ledende overlæge Søren Thomsen fra Sygehus Vendsyssel til TV2/NORD. 

Mange af de nye patienter er nu på ortopædkirurgisk afdeling på sygehus Vendsyssel. I dag er den første dag hvor der ikke ligger patienter på gangene.

- Det har krævet en enorm fleksibilitet af personalet at klare den belastning. Det er sådan at vi normalt opererer akut på en stue, men vi har været nødt til at tage 3 stuer i brug de fleste dage for at klare presset, siger ledende overlæge Søren Thomsen fra Sygehus Vendsyssel til TV2/NORD. 

Oven i det hele blev flere patienter smittede med Roskildesyge. 

- Det har betydet at vi fra før nytår har været nødt til at isolere patienter på det ene af vores afsnit. Vi har haft hygiejneorganisationen fra regionen ind over, og de anbefalede at vi lukkede afdelingen, men det kan vi ikke på grund af det pres der har været, siger ledende overlæge Søren Thomsen fra Sygehus Vendsyssel til TV2/NORD. 

De mange planlagte operationer, som sygehuset skulle have udført siden nytår, bliver nu først opereret engang i februar.


Seneste nyt

fra Nordjylland